Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groei Chinese dienstensector zwakt af in december

Groei Chinese dienstensector zwakt af in december
4 jan 2013 om 07:53

De bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is in december minder sterk gegroeid. De vooruitzichten voor de sector zijn echter juist verbeterd, blijkt uit de inkoopmanagersindex van Markit en HSBC.

 

De inkoopmanagersindex nam af van 52,1 in november naar 51,7 vorige maand. Dat is nog steeds boven het break even niveau van 50 waarbij sprake is van noch groei, noch krimp.

 

De daling van de index was te danken aan een minder sterke groei van de productie. Econoom Hongbin Qu van HSBC zei in een commentaar dat de vooruitzichten voor de sector desalniettemin goed blijven omdat de nieuwe orders stegen, de werkgelegenheid sterk groeide en het ondernemersvertrouwen goed bleef.

 

“Ondanks de matiging van het headline cijfer [de inkoopmanagersindex] voor december, verbetert de onderliggende trend van sector uitgedrukt in de nieuwe orderstroom en werkgelegenheidsgroei,” zei de econoom.

 

Op maandag bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in december steeg naar 51,5, wat de sterkste groei in meer dan anderhalf jaar tijd was. 

 

Volgens Hongbin Qu van HSBC wijzen de cijfers er op dat de Chinese economie in het vierde kwartaal met circa 8 procent groeide na 7,4 procent in het derde kwartaal, het laagste groeitempo in bijna twee jaar tijd. De econoom stelde dat de groei in 2013 meer dan 8,5 procent kan bedragen, ruim boven de doelstelling van Beijing van 7,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.