Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stijging Spaanse inkoopmanagersindex dienstensector

Stijging Spaanse inkoopmanagersindex dienstensector
4 jan 2013 om 09:21

De inkoopmanagersindex voor de Spaanse dienstensector is in december gestegen, maar wijst nog steeds op krimp. 

 

De inkoopmanagersindex van Markit kwam in december uit op 44,3, de hoogste stand sinds maart. In november stond de index op 42,4. Een indexstand beneden de 50 wijst op krimp, boven de 50 betekent groei. Sinds begin 2011 krimpt de Spaanse dienstensector.

 

De verbetering van de index was te danken aan een wat minder sterk afname van de nieuwe orders. Econoom Andrew Harker van Markit zei in een commentaar dat er wat voorzichtig optimisme te bespeuren was dat 2013 wat beter zal worden dan het zware jaar 2012.

 

Markit benadrukt dat de omstandigheden voor dienstverleners nog steeds zwaar zijn, wat blijkt uit de nog steeds sterke krimp van zowel de nieuwe orders als de productie en de werkgelegenheid.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.