Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Rabobank stopt met panel Euriborrente

Update: Rabobank stopt met panel Euriborrente
4 jan 2013 om 14:01

Rabobank heeft zich per 3 januari teruggetrokken uit het panel voor het indienen van quotes voor de euriborrente. Dat meldt de bank vandaag.

 

Rabobank zegt vanwege “veranderende omstandigheden op de geldmarkt” en “bedrijfseconomische criteria” het besluit te hebben genomen. Rabobank blijft wel lid van het panel voor de Liborrente. 

 

Liborfraude en Rabobank

De Liborrente is het mondiale tarief dat banken berekenen voor het onderling aan elkaar geld uitlenen. De Libor is een benchmark voor de mondiale korte rente en ligt ten grondslag aan 350 biljoen dollar aan derivaten. De Euribor is het equivalent van de Libor voor de eurozone. 

 

Banken die quotes voor de Libor indienen, zouden daarbij uit eigen gewin decennia lang hebben gesjoemeld met de tarieven. Inmiddels hebben Barclays en UBS schuld bekend en boetes betaalt. Autoriteiten wereldwijd onderzoeken tientallen banken vanwege de Liborfraude, waaronder Rabobank.

 

Update: om meer informatie over Liborfraude toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.