Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Voortvarende start beursjaar 2013

Voortvarende start beursjaar 2013
6 jan 2013 om 15:15

De Amsterdamse beurs heeft een goede week achter de rug met een koerswinst van bijna 3 procent. "Een opluchtingsrally", aldus Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer, maar wel een met "beperkte houdbaarheid".

 

De AEX sloot de eerste week van 2013 af op 351,73 punten, de hoogste stand in meer dan anderhalf jaar tijd.

 

Voor de komende week staat de aftrap van het cijferseizoen al weer voor de deur. Traditiegetrouw komt de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa dinsdag nabeurs als eerste fonds met de cijfers over het afgelopen jaar. Vrijdag volgt dan Wells Fargo als eerste financial met de jaarcijfers.
Voor de jaarcijfers van ASML, dat in Nederland van de grootste fondsen altijd als eerste met cijfers komt, moeten beleggers wachten tot donderdag 17 januari.

 

Buiten deze bedrijfscijfers is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit door de Europese Centrale Bank. Bij de vorige vergadering, de laatste van 2012, werd besloten de rente onveranderd te laten op 0,75 procent. Maar dit gebeurde na een "brede discussie", aldus ECB-president Mario Draghi. Van een unaniem besluit was ditmaal dan ook geen sprake.

 

Bij de vorige vergadering moest de ECB tevens de groeiramingen voor de eurozone verlagen. Voor 2012 mikt de centrale bank nu op een krimp van 0,4 tot 0,6 procent en in 2013 zal de economie maximaal krimpen met 0,9 procent en mogelijk tot 0,3 procent groei vertonen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.