Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Berlusconi haalt banden aan met voormalig coalitiepartner Lega Nord

Berlusconi haalt banden aan met voormalig coalitiepartner Lega Nord
7 jan 2013 om 12:09

Silvio Berlusconi heeft de banden met zijn oude coalitiepartner Lega Nord weer aangehaald nadat de leider van de separatistische partij Roberto Maroni in december nog aan had gegeven niet meer in zee te willen met de voor fraude veroordeelde ex-premier. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa op basis van uitspraken van de mediamagnaat op radiozender RTL 102.5.

 

Berlusconi zei dat zijn PdL-partij en Lega Nord een alliantie zullen vormen voor de algemene verkiezingen die waarschijnlijk eind februari worden gehouden.

 

Als onderdeel van het akkoord zal Berlusconi’s PdL-partij Maroni steunen als kandidaat voor de alliantie in Lombardije. Op landelijk niveau zal Berlusconi de alliantie leiden, maar mogelijk geen premier worden. “De premier zal bepaald worden als we winnen,” zei Berlusconi, die daarbij opperde dat hij zelf minister van Economische Zaken kan worden en dat PdL-secretaris Angelino Alfano de functie van premier op zich kan nemen.

 

Lega Nord, die 58 van 630 zetels in het Italiaanse Lager Huis heeft, zat samen met de PdL in de coalitieregering die aan het einde van 2011 ten val kwam nadat de Italiaanse rente in de obligatiemarkt omhoog was geschoten. Berlusconi heeft als premier nooit een regering kunnen vormen zonder hulp van de afscheidingspartij.

 

Volgens de laatste peiling van IPSO zou de alliantie rond de linkse Democratische Partij van Pier Luigi Bersani de verkiezingen die waarschijnlijk in februari worden gehouden winnen met 38 tot 39 procent van de stemmen. Berlusconi’s alliantie boekt winst in de peilingen en zou op 28 procent uitkomen. De partijen rond premierskandidaat Mario Monti raken in de verdrukking en komen op 14 tot 15 procent uit. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.