Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: bod op Mediq redelijk

Beursblik: bod op Mediq redelijk
7 jan 2013 om 09:44

De verlenging van de biedingstermijn voor het bod op Mediq door Advent International is geen verrassing. Slechts 54 procent van het kapitaal heeft zich aangemeld en van de meet af aan heeft een aantal grootaandeelhouders aangegeven het bod te laag te vinden. Dit schrijft analist Jan De Kerpel van KBC Securities.

 

De Kerpel vindt het bod van 13,25 euro per aandeel redelijk en adviseert aandeelhouders het bod dan ook te accepteren. Indien Advent het bod intrekt, dan vreest De Kerpel voor een koersval tot circa 8,50 euro, het koersniveau voorafgaand aan het bod.

 

De Kerpel noemt vooral de positie van ING Investment Management interessant. ING houdt meer dan 10 procent van de aandelen Mediq en Advent liet bij het uitbrengen van het biedingsbericht weten te streven naar een minimum aanmelding van 66,7 procent. Volgens De Kerpel bestempelde ING het bod eerder als redelijk. Het ontbreekt volgens De Kerpel echter aan informatie of ING de stukken wel of niet heeft aangemeld. ING kan de sleutel tot een succesvol bod in handen hebben, constateert De Kerpel.

 

Mediq noteert maandag 1,2 procent hoger op 12,74 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.