Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichte hogere opening Damrak verwacht na rally

Lichte hogere opening Damrak verwacht na rally
7 jan 2013 om 08:27

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht in het groen nadat de AEX vorig week het handelsjaar aftrapte met een winst van meer dan tweeënhalf procent. Marktkenners merken op dat aandelenbeurzen de winsten kunnen gaan uitbouwen omdat institutionele beleggers weer actief worden en een graantje willen meepikken van de rally.

 

“Vanaf het begin van het jaar hebben ze al best wel wat percentages aan koersstijgingen gemist. Ik denk dat ze eieren voor hun geld kiezen,” zegt handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten.

 

Beleggers reageren afgelopen week opgelucht op het Amerikaanse fiscal cliff akkoord. Ook waren Amerikaanse macrocijfers overwegend positief en meevallend.

 

AEX futures wijzen op een openingswinst van 0,1 procent. Vrijdag sloot de index 0,3 procent hoger op 351,73 punten. Aziatische beurzen kleuren vanochtend rood, waarbij de Nikkei 0,8 procent daalde naar 10.599,01 punten. 

 

De beursagenda is vandaag aan de lichte kant. Europese Centrale Bank president Mario Draghi zal vanavond nog spreken in Berlijn. Het wachten is vooral op het ECB-rentebesluit op donderdag.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg een half procent naar 1.466,47 punten, de Dow Jones eindigde 0,3 procent hoger op 13.435,21 punten en de Nasdaq sloot minder dan een tiende van een procent in het groen op 3.101,66 punten. 

 

Bedrijfsnieuws

Air France-KLM tracht Alitalia volledig in handen te krijgen. Dit schrijft de Italiaanse krant Il Messagero zondag. Alitalia is voor Air France-KLM geen onbekende. In 2008 probeerde de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie ook al om de Italiaanse maatschappij over te nemen. De overname ondervond echter flinke tegenwerking vanuit Italië. Premier Silvio Berlusconi wilde Alitalia Italiaans houden en ook de vakbonden zagen een overname niet zitten. Het lukte Air France-KLM nog wel om een belang van 25 procent in Alitalia te nemen. Volgens analist Jos Versteeg is het overnamenieuws geen verrassing vanwege het politieke vacuüm in Italië. De overnamesom zal hoogstwaarschijnlijk in aandelen plaatsvinden, volgens de analist waarschijnlijk een flinke emissie die wel snel terug te verdienen is door de gigantische synergievoordelen.

 

Nomura heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 20,00 naar 25,00 euro bij een onveranderd Kopen advies. Volgens de analisten van Nomura kunnen de investeringen door Amerikaanse ziekenhuizen gaan meevallen, ondanks de onzekerheid rond de fiscal cliff. De analisten zijn daarom meer gerust over hun winstverwachting voor Philips voor 2013. Daarbij bestaat er zowel in 2012 als 2013 een opwaarts risico voor de winstcijfers van de Healthcare divisie van het concern.  

 

Het voor de kust van Alaska gestrande boorplatform Kulluk van Royal Dutch Shell is nog altijd stabiel en klaar om weggesleept te worden na het 48 kilometer verderop gelegen Kilidu Bay. Dit maakte de kustwacht bekend. Wanneer het platform precies versleept wordt, is afhankelijk van onder meer de weersomstandigheden. Smit Salvage, een dochterbedrijf van Boskalis, is verantwoordelijk voor de berging. Het reddingsplan dat is opgesteld, werd zaterdag reeds goedgekeurd na verschillende inspecties.

 

Imtech heeft in 2012 de orderportefeuille met 12 procent zien groeien, meldt de technische dienstverlener vanochtend. Vorig jaar steeg de orderportefeuille naar 6,5 miljard euro dankzij autonome groei en overnames. In 2010 en 2011 boekte Imtech groei van de portefeuille van respectievelijk 10 en 12 procent. Imtech handhaaft dan ook de vooruitzichten voor 2012 en de middellange termijn doelstellingen voor 2015. 

 

Advent International heeft de aanmeldingstermijn voor het bod op het Nederlandse Mediq verlengd naar 18 januari. In eerste instantie liep het bod van 13,25 euro per aandeel af op 4 januari, maar slechts 54 procent van het uitstaande aandelenkapitaal was toen aangemeld onder het bod. Als een complete verrassing komt de verlenging van de biedingstermijn niet. Zoals op de recente buitengewone aandeelhoudersvergadering bleek, is een significant deel van de aandeelhouders tegen de overname. Bestuur en commissarissen van Mediq steunen het bod door Advent overigens wel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.