Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street begint nieuwe handelsweek in rood

Wall Street begint nieuwe handelsweek in rood
7 jan 2013 om 22:22

Wall Street is de nieuwe handelsweek met verlies begonnen bij gebrek aan richtinggevend nieuws en in afwachting van ‘earning season’.

 

De toonaangevende Dow Jones Index verloor 0,4 procent op 13.384,29 punten. De breder samengestelde S&P500 Index leverde 0,3 procent in op 1.461,89 punten en techbeurs Nasdaq wist het verlies te beperken tot 0,1 procent op 3.098,81 punten.

 

Financials stonden maandag nadrukkelijk in de schijnwerpers. Tien grote Amerikaanse hypotheekverstrekkers hebben een schikking getroffen ter waarde van 8,5 miljard dollar met de overheid om bijna 4 miljoen huiseigenaren, die onterecht uit hun woning werden gezet, te compenseren.

 

Bank of America, een van de tien hypotheekverstrekkers, trof ook nog eens een schikking met Fannie Mae ter waarde van meer dan 10 miljard dollar vanwege zogenoemde ‘giftige’ kredieten. Bank of America betaalt bijna 4 miljard dollar als schadevergoeding en koopt daarnaast leningen terug die het eerder verkocht aan Fannie Mae.

 

Mondiale toezichthouders spraken afgelopen weekend af de liquiditeitseisen te zullen versoepelen voor de financiele sector. Banken hoeven pas later en stapsgewijs aan de regels voor de kasbehoefte te voldoen. Daarbij zullen voor banken minder strenge regels gelden voor de activa die in geval van nood te gelde kunnen worden gemaakt.

 

Bank of America sloot maandag 0,2 procent lager. JPMorgan eindigde juist 0,1 procent hoger.

 

Beleggers wachten vooral de start van het cijferseizoen af. Dinsdag nabeurs komt aluminiumproducent Alcoa traditiegetrouw als eerste met de cijfers over het afgelopen kwartaal. Alcoa was met een dagverlies van 1,7 procent een van de sterkste dalers in de Dow.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.