Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street blijft dichtbij huis vlak voor start cijferseizoen

Wall Street blijft dichtbij huis vlak voor start cijferseizoen
7 jan 2013 om 15:00

Wall Street opent vanmiddag naar verwachting licht lager nadat de S&P 500 op vrijdag het hoogste niveau in meer dan vijf jaar tijd bereikte op overwegend meevallende Amerikaanse macrocijfers.

 

Beleggers reageerden positief op economisch nieuws waaruit bleek dat in december de dienstensector wat sterker groeide en dat de fiscal cliff de arbeidsmarkt niet wezenlijk lijkt te hebben aangetast.

 

Daarnaast hebben zorgen over een vroegtijdig einde van de obligatieaankopen door de Fed en een naderende confrontatie in Washington over de begroting en het schuldenplafond beleggers er niet van weerhouden om in aandelen te stappen.

 

Futures voor de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq wijzen vanmiddag op een klein openingsverlies van 0,2 procent. 

 

Beleggers zijn in afwachting van het losbarsten van het Amerikaanse cijferseizoen, dat traditiegetrouw begint met aluminiumproducent Alcoa, dat dinsdagavond nabeurs de boeken opent. Volgens analisten gepolst door persbureau Reuters zullen de winsten per aandeel van S&P 500 bedrijven in het vierde kwartaal met maar 2,8 procent zijn gegroeid. 

 

Vanwege de fiscal cliff waren veel bedrijven afgelopen tijd huiverig om te investeren. Ook heeft de economie al kwartalen lang geen robuuste groei laten zien, waardoor de Amerikaanse arbeidsmarkt zijwaarts voortkabbelt met banengroei die maar net genoeg is om de werkloosheid naar beneden te krijgen. 

 

De beursagenda is vandaag leeg en bevat alleen nog een optreden van Europese Centrale Bank president Mario Draghi. 

 

Opvallende stijger in de handel voorbeurs is Bank of America, dat een schikking van 10 miljard dollar heeft getroffen met Fannie Mae over hypotheekobligaties. 

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg een half procent naar 1.466,47 punten, de Dow Jones eindigde 0,3 procent hoger op 13.435,21 punten en de Nasdaq sloot minder dan een tiende van een procent in het groen op 3.101,66 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.