Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX doet stap terug in afwachting cijferseizoen

AEX doet stap terug in afwachting cijferseizoen
8 jan 2013 om 18:03

De AEX heeft in aanloop naar de start van het cijferseizoen een kleine stap teruggedaan. De AEX sloot 0,6 procent lager op 349,11 punten.

 

Volgens handelaar John Beijer bij Beursfoon zijn beleggers voorzichtig nu het cijferseizoen aanbreekt. De verwachtingen voor Alcoa, de Amerikaanse aluminiumproducent die nabeurs traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapt, zijn volgens Beijer laag. Verder wijst de handelaar op de oplopende rentes.

 

Technisch is de AEX volgens Beijer ook klaar voor een correctie. "De gap die ontstond bij de jaarwisseling moet nog opgevuld worden, daarna is er weer ruimte naar boven". Beijer mikt na de correctie op 358 punten.

 

Uit Europa kwam overigens slecht nieuws. De Duitse fabrieksorders daalden sterker dan verwacht en de werkloosheid in de eurozone kwam met 11,8 procent op een nieuw record uit. Daar stond evenwel tegenover dat de detailhandelsverkopen en het economisch sentiment wel stegen.

 

Stijgers en dalers

In de AEX sloten de meeste fondsen lager. De grootste dalingen kwamen voor rekening van Air France-KLM en AkzoNobel met respectievelijk 2,2 en 2,1 procent verlies. Air France wist in december niet meer passagiers te vervoeren, terwijl het vrachtvervoer verder afnam. De sterkste stijger was Aperam met 1,4 procent.

 

Op een vlakke AMX vielen met name de financials op. BinckBank won 2,2 procent en Delta Lloyd ging er 1,3 procent op vooruit. Volgens Beijer is de koers van Binck technisch uitgebroken en bracht Citigroup fantasie in het aandeel Delta Lloyd.

 

De grootste dalers in de midkap waren Eurocommercial Properties met 1,9 procent en Brunel met 1,8 procent.

 

De handel in Xeikon werd stilgelegd op last van de Autoriteit Financiele Markten. Xeikon is in gesprek met een potentiele koper. Het aandeel koerste voorafgaand aan het stilleggen van de handel al ruim 8 procent hoger.

 

Tussenstand Wall Street

De Dow Jones Index verliest bij het sluiten van de markten in Europa 0,6 procent op 13.307,94 punten. De breder samengestelde S&P500 Index levert 0,6 procent in en techbeurs Nasdaq verliest zelfs 0,7 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.