Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent lager op eerste dag cijferseizoen

Damrak opent lager op eerste dag cijferseizoen
8 jan 2013 om 08:20

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting met verlies nadat zowel Wall Street als de Aziatische beurzen rood kleuren. Beleggers zijn voorzichtig voorafgaand aan de start van het cijferseizoen vanavond door de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa. 

 

Analisten gepolst door persbureau Reuters verwachten dat de winsten van S&P 500 bedrijven in het vierde kwartaal een matige groei van 2,8 procent lieten zien vergeleken met dezelfde periode in 2011. Dat is nog wel hoger dan de winstgroei van 0,1 procent in het derde kwartaal. Op 17 januari opent ASML als eerste Nederlandse bedrijf de boeken. 

 

Waarschijnlijk opent de AEX met een verlies van 0,2 procent. Op maandag liet de index in saaie handel weinig beweging zien en werd er 0,1 procent lager gesloten op 351,24 punten. Op de Aziatische beurzen behoorde Tokio met een 0,9 procent lager slot op 10.508,06 punten tot de grootste verliezers.

 

Naast Alcoa kijken beleggers uit naar een aantal Europese macrocijfers, waaronder de maandelijkse werkloosheid en het economisch sentiment. De Griekse premier Antonis Samaras bezoekt vandaag de Dutise bondskanselier Angela Merkel in Berlijn en het Europese noodfonds ESM zal kortlopende schulden uitgeven.

 

Slotstanden Wall Street 

De S&P 500 daalde 0,3 procent naar 1.461,89 punten, de Dow Jones sloot 0,4 procent lager op 13.384,29 punten en de Nasdaq verloor 0,1 procent op 3.098,81 punten. 

 

Bedrijfsnieuws

Het voor de kust van Alaska gestrande boorplatform Kulluk van Royal Dutch Shell is veilig aangekomen in Killiuda Bay. Dit maakte de kustwacht maandag bekend. Kulluk was op sleeptouw genomen door het schip Aiviq. Een eerste inspectie liet geen olielek zien. Verder onderzoek zal plaatsvinden.

 

UPS heeft moeite met het verkopen van activa van TNT Express, waardoor het Amerikaanse bedrijf meer en meer in de knel komt om de overname van de Nederlandse pakjesbezorger goedgekeurd te krijgen door Brussel. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant zou FedEx afwijzend hebben gereageerd op het aanbod van UPS om de  activa van TNT Express over te nemen. Daardoor zou het Franse DPD de enige gegadigde zijn voor een pakket activiteiten in 16 EU-landen, waaronder Spanje en Portugal. De Financial Times meldt echter dat de Europese Commissie zijn twijfels heeft over het concurrentievermogen van DPD, dat geen eigen luchtvervoersnetwerk heeft en hiervoor afhankelijk is van het inhuren van capaciteit bij de concurrentie. UPS en TNT Express hopen de overname in het eerste kwartaal van 2013 af te ronden. De Commissie wil voor de deadline van 5 februari een besluit nemen. 

 

Verwachtingen

– Alcoa Q4 WPA 0,07 dollar (Reuters) vorig -0,03 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.