Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overnamebod op Xeikon

Overnamebod op Xeikon
8 jan 2013 om 17:30

Xeikon laat weten in gesprek te zijn met een partij die eventueel een openbaar bod wil uitbrengen op de aandelen Xeikon.

 

De kans is groot dat Euronext hierdoor zowel de beursnotering van Xeikon als Punch International verliest nu er een overnamebod op Xeikon op tafel ligt.

 

Vanmiddag legde de Autoriteit Financiele Markten de handel in het in Amsterdam genoteerde Xeikon stil, de Belgische toezichthouder deed ditzelfde met het in Brussel genoteerde Punch International.

 

Op moment dat de handel werd stilgelegd, noteerde Xeikon ruim 8 procent hoger en Punch International 9,5 in de plus. Beide aandelen vertonen al sinds eind december 2012 een duidelijke stijgende lijn.

 

Analisten van KBC Securities noemden eerder al eens een fusie tussen de twee bedrijven om de structuur te versimpelen en de kosten omlaag te brengen.

 

Volgens Tom Simonts van KBC Securities is het fusie scenario nu echter achterhaald, aangezien er een overnamebod op tafel ligt bij Xeikon. De waarde van het bod en wie het heeft uitgebracht, is niet bekend, maar Simonts vermoedt dat dit uit de hoek van private equity komt.

 

Mocht het daadwerkelijk tot een overname komen dan verdwijnt Xeikon van de beurs, maar aangezien Punch International dan overblijft als een holding met alleen "cash" wordt volgens Simonts ook dit fonds van de beurs gehaald.

 

Punch International is volgens het register van de AFM al eigenaar van 68,3 procent van de aandelen Xeikon. Xeikon houdt volgens ditzelfde register 10,2 procent van de eigen aandelen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.