Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Werkloosheid Italie blijft op recordniveau staan.

Werkloosheid Italie blijft op recordniveau staan.
8 jan 2013 om 12:35

De Italiaanse werkloosheid is in november blijven staan op het recordniveau van 11,1 procent, onveranderd ten opzichte van oktober en een groot probleem voor de verkiezingskansen van de uitgaande premier Mario Monti. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

 

Istat houdt sinds 2004 maandelijkse werkloosheidscijfers bij. In de jaren negentig bereikte de werkloosheid een naoorlogs record in 1998 op 11,3 procent. 

 

De economische crisis in Italië heeft vooral de jongeren getroffen. Vanwege de rigide arbeidsmarkt bedroeg de jeugdwerkloosheid in november 37,1 procent. 

 

De Italiaanse arbeidsmarkt staat met name onder druk vanwege de nieuwe recessie die het land teistert, waardoor vooral de binnenlandse vraag daalt. De Italiaanse economie herstelde zeer beperkt in 2010 en 2011 van de mondiale recessie van 2008 en 2009. Volgens de laatste ramingen van de Europese Commissie zal er op zijn vroegst pas in 2014 weer sprake zijn van groei na krimp in 2012 en 2013. 

 

De technocratische regering van Monti heeft daarop gereageerd met bezuinigingen, die voor meer economische druk zorgen, en pogingen om de arbeidsmarkt te hervormen. 

 

In november 2011, toen Moni aan de macht kwam, bedroeg de werkloosheid nog 9,4 procent. Monti heeft er een zware kluif aan om zijn economisch beleid te verdedigen in de verkiezingscampagne. De alliantie van partijen rond Monti staat derde in de peilingen, na Democratisch Links en het samenwerkingsverband van Silvio Berlusconi’s PdL-partij en Lega Nord. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.