Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ArcelorMittal doet emissie om schulden te verlagen

ArcelorMittal doet emissie om schulden te verlagen
9 jan 2013 om 13:57

ArcelorMittal is van plan 3,5 miljard dollar uit de kapitaalmarkt te halen met de uitgifte van gewone aandelen en automatisch converteerbare achtergestelde obligaties. Dat meldt de staalreus vandaag.

 

De verhouding voor de emissie tussen eigen en vreemd vermogen staat niet vast. De familie Mittal heeft zich gecommitteerd om voor 600 miljoen dollar aan gewone aandelen over te nemen met een lock-up van 180 dagen. 

 

“Wij hebben steeds gezegd dat het terugbrengen van de schuld een prioriteit voor het bedrijf is,” zei topman Lakshi Mittal in een commentaar.

 

Met de emissie wil ArcelorMittal de schulden verder aflossen nadat eerder al activa in de verkoop zijn gedaan. Eind juni 2013 mag de nettoschuld maximaal 17 miljard dollar bedragen en op middellange mag dit niet meer zijn dan 15 miljard dollar, aldus het bedrijf. Voor 2012 blijven de doelstellingen gehandhaafd, een EBITDA van circa 7 miljard dollar en een nettoschuld van 22 miljard dollar.

 

Details 

ArcelorMittal geeft de converteerbare schulden met een looptijd van drie jaar a pari uit. Aan het einde van de looptijd worden de schulden, die waarschijnlijk een coupon zullen hebben van 5,875 tot 6,375 procent, automatisch omgezet in gewone aandelen tenzij de optie voor eerdere conversie wordt uitgeoefend. 

 

De conversieprijs van de obligaties en details van de rest van de emissie zullen naar verwachting later vandaag bekend worden gemaakt. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.