Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hoger na kwartaalcijfers Alcoa

Wall Street hoger na kwartaalcijfers Alcoa
9 jan 2013 om 22:27

Wall Street heeft vanavond lichte winsten geboekt na twee dagen van verliezen voor de S&P 500 index. Beleggers putten hoop uit de kwartaalcijfers van aluminiumproducent Alcoa, dat traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapte.

 

Alcoa wist in het vierde kwartaal conform de verwachting terug te keren naar winst, gesteund door een meevallende omzet. Daarbij meldde het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond nabeurs dat de mondiale vraag naar aluminium dit jaar zal stijgen met 7 procent, een wat sterkere groei dan in 2012 het geval was. 

 

De openingswinst van Alcoa verdampte vandaag echter snel en het fonds sloot 0,2 procent lager. De S&P 500 steeg 0,3 procent naar 1.461,02 punten, de Dow Jones eindigde 0,5 procent hoger op 13.390,51 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent in het groen op 3.105,81 punten.

 

Wall Street heeft na de fors hogere opening van het jaar op 2 januari weinig beweging laten zien. Marktkenners schrijven dat toe aan het wachten onder beleggers op het losbarsten van het cijferseizoen. Volgens de laatste data van Thomson Reuters groeiden de winsten per aandeel van S&P 500 bedrijven in het vierde kwartaal waarschijnlijk met 1,9 procent na een magere plus 0,1 procent in het derde kwartaal. 

 

Ook wordt het steeds dichterbij komen van een crisis rond het Amerikaanse schuldenplafond als reden voor de terughoudendheid genoemd. 

 

Volgens Amerikaanse media zal president Barack Obama Jack Lew, de chef staf van het Witte Huis, benoemen als opvolger van Timothy Geithner als minister van Financiën. Lews mogelijke benoeming versterkt de verwachting dat het Witte Huis de confrontatie zal aangaan met de Republikeinen over de begrotingsproblematiek, aldus de berichtgeving.

 

De Verenigde Staten hebben het schuldenplafond van 16,4 biljoen dollar al bereikt. Met kunst en vliegwerk weet het ministerie van Financiën het stilvallen van de federale overheid of wanbetaling mogelijk nog tot eind februari te voorkomen. 

 

Als voorwaarde voor het verhogen van het schuldenplafond willen de Republikeinen dat Obama alleen nog maar bezuinigt door middel van het verlagen van de overheidsbestedingen. De Repbulikeinen, die alleen de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, hebben te kennen gegeven dat nieuwe belastingverhogingen er absoluut niet meer inzitten. Obama wil dit juist resoluut wel. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.