Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PostNL bereikt overeenstemming over pensioenregeling

PostNL bereikt overeenstemming over pensioenregeling
21 okt 2013 om 08:07

PostNL heeft overeenstemming bereikt over de uitvoering en financiering van een nieuwe pensioenregeling. Dit maakte het postbedrijf voorbeurs bekend.

 

PostNL bereikte na bijna een jaar "intensief" overleg overeenstemming met vakorganisaties Abvakabo FNV, BVPP, CNV Publieke Zaak en VPP en Stichting Pensioenfonds PostNL.

 

"We hebben met elkaar een goede balans gevonden in de doelstellingen die we gezamenlijk wilden bereiken ten aanzien van de toekomstbestendigheid van de pensioenregeling, met duidelijkheid over de financiering en zekerheid voor de medewerkers van PostNL, inactieve deelnemers en de gepensioneerden", aldus PostNL.

 

Onderdeel van de afspraken is een verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, een hoger opbouwpercentage en een lagere franchise in vergelijking met de huidige pensioenregeling.

 

Daarnaast wordt de ongelimiteerde bijstortverplichting van PostNL voor tekorten van het pensioenfonds wordt in twee fasen gelimiteerd. In de periode 2014 tot en met 2018 geldt een jaarlijks maximum van 1,25 procent van de pensioenverplichting van het pensioenfonds, aangevuld met een voorwaardelijk budget van maximaal 300 miljoen euro te gebruiken in die periode om kortingen te voorkomen. Vanaf 2019 geldt alleen het jaarlijkse maximum van 1,25 procent van de pensioenverplichting.

 

Verder wordt bij het bepalen van de gelimiteerde bijstortingsverplichting wordt in de toekomst rekening gehouden met de eigen herstelkracht van het pensioenfonds.

 

Onderdeel van het principeakkoord is ook het opheffen van een eventueel dekkingstekort per eind 2013 door PostNL. PostNL vult het bedrag dat hiervoor nodig is aan tot 150 miljoen euro ter compensatie voor het invoeren van de gelimiteerde bijstortverplichting.

 

De onvoorwaardelijke toezegging van 150 miljoen euro en eventuele toezeggingen die nodig zijn uit het voorwaardelijke budget van 300 miljoen euro worden betaalbaar vanaf het moment dat PostNL dividend uit keert, maar uiterlijk 10 jaar nadat bedragen onvoorwaardelijk zijn geworden, en in alle gevallen met een betalingstermijn van 5 jaar vanaf dat moment, aldus PostNL.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.