Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zonder gedetailleerd plan Shell geen toestemming voor boringen Arctisch gebied

Zonder gedetailleerd plan Shell geen toestemming voor boringen Arctisch gebied
15 mrt 2013 om 08:25

Royal Dutch Shell moet met een gedetailleerd plan komen voordat het opnieuw toestemming krijgt om te boren in het Arctisch gebied. Dit is de strekking van een rapport dat donderdag werd gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

Shell ondervond volgens het rapport "grote problemen", waardoor het geen enkele proefboring kon afronden.

 

De autoriteiten willen nu zien dat Shell "inderdaad heeft geleerd van de ervaringen uit 2012" en dat het voldoende maatregelen neemt om in de toekomst veilig te opereren, aldus het rapport.

 

Eerder al besloot Shell dit jaar geen boringen meer uit te voeren in Alaska vanwege een rits aan incidenten. Een tijdelijke onderbreking was volgens de oliereus nodig om het materieel weer op orde te krijgen nadat het Kulluk platform strandde tijdens het verplaatsen en op de Noble Discoverer brand uitbrak.

 

Shell heeft inmiddels zo’n 4,5 miljard dollar geïnvesteerd in het Arctisch gebied, dat volgens de oliereus nog altijd hoge potenties op de lange termijn heeft.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.