Forse verliezen Chinese beurzen

Redactie ABM Financial News - 4 maart 2013, 09:55

Shanghai keldert 3,7 procent nadat Beijing maatregelen tegen speculatie in vastgoedmarkt neemt.

Chinese beurzen hebben vanochtend stevige verliezen geleden nadat de regering in Beijing maatregelen afkondigde die oververhitting van de vastgoedmarkt moeten tegen gaan.De Shanghai Composite daalde 3,7 procent naar 2.273,40 punten, de laagste stand sinds begin januari. In Hong Kong sloot de Hang Seng 1,5 procent lager op 22.537,8 punten.China stelde een vermogenswinstbelasting van 20 procent in op vastgoedtransacties. Daarnaast gaat de betaling die vooraf gedaan moet worden bij het afsluiten van een hypotheek omhoog in steden waar de vastgoedprijzen sterk zijn gestegen.Econoom Zhiwei Zhang van Nomura verwacht dat Beijng ook het monetaire beleid spoedig gaat verkrappen, waardoor de maatregelen voor de vastgoedmarkt zullen leiden tot lagere prijzen en investeringen in de sector. Daardoor zal ook de economische groei in de loop van het jaar verzwakken, aldus de econoom.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

The Bank of New York Mellon verkleint belang in RELX

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder 5 procent meldingsgrens.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Unibail-Rodamco

Koersdoel naar 255,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Randstad

Koersdoel naar 58,00 euro.

8 minuten geleden - Lees verder

Flinke winststijging Total

Oliereus blijft investeren in Argentinie.

16 minuten geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in BE Semiconductor Industries

Alleen kapitaalbelang teruggebracht, stemrecht ongewijzigd.

19 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HANG SEN... toevoegen aan uw watchlist 24.669,29 0,37% 90,86 24.578,43