Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Met Groupon op koopjesjacht

Met Groupon op koopjesjacht
14 mei 2013 om 22:41

Deze week zetten we Groupon als Aandeel van de Week in de schijnwerpers: met Groupon op koopjesjacht. Groupon is welbekend, dat consumenten in staat stelt om met forse kortingen uit eten te gaan, Ferrari’s te rijden of andere zaken met korting te kopen.

Groupon Weekly  

Deze snelgroeiende Amerikaanse onderneming, die 4 november 2011 naar de beurs ging en op $28 opende, is sinds de IPO echter hard gedaald. Op het dieptepunt van november vorig jaar, noteerde het aandeel 90% onder de top. De afgelopen maanden was het aandeel weer in herstel en bereikte daarbij een top rond $6,66.

 

Groupon heeft een marktkapitalisatie van circa $4,1 miljard en staat genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Vooralsnog keert het aandeel geen dividend uit en bedraagt de winst per aandeel circa -$0,09. Voor meer informatie zie de website van Groupon.

Onderstaand een filmpje van Groupon: The real deal with Groupon.

Tijdens onze Masterclasses Opties (&Trading) komt onder meer onze checklist om een trade te doen aan bod. Onderstaand een deel van deze checklist die fungeert als kapstok. Toegepast op Groupon:

Checklist opzetten trades Optie Academy:

  1. Altijd de chart (grafiek) checken: wat is de trend? Check voortschrijdend gemiddelden (moving averages (ema’s)), zijn er gaps (koershiaten)? Noteer de steun- en weerstandsniveau’s.
Groupon Daily

 

Groupon beweegt op de daggrafiek sinds eind november 2011 tot eind 2012 neerwaarts. Sindsdien is het aandeel in herstel. De M.A.’s (10,20,40 en 47) zijn opwaarts gericht. Korte termijn steun ligt er rond $5,38 en een kleine weerstand rond $6,66.  We kunnen een pullback verwachten (reactie) op de stijging van afgelopen dagen, maar we zullen een eventuele pullback zeker aangrijpen om een longpositie op te bouwen. Significante weerstand vinden we rond $6,66. Het aandeel is met een opwaartse gap gestegen na de publicatie van de kwartaalcijfers, wat dus een positief signaal is.

 

  1. Altijd met de trend meehandelen. De indicatoren zijn al goed gedraaid en de moving averages stijgende. De indicatoren DSS en MACD hebben vorige week positieve ‘kniks’gemaakt, oftewel koopsignalen laten zien.Positie innemen en bij breakout uit de trading range van de afgelopen weken, boven $6,66 longpositie uitbreiden.

 

Een longpositie innemen als het aandeel terugvalt, of toch nu al rond $6,25 long gaan in anticipatie op een verdere stijging richting koersdoel $8.

 

  1. Riskmanagement: kijken naar target en stoploss als visie onjuist blijkt te zijn. Inname longpositie op $6,25 dan ruime stoploss onder $5,38 (de low van dit november 2011) plaatsen. Risico is dan $0,67 versus winstpotentieel van minimaal $1,75. Koersdoelen: $8 respectievelijk $10.

 

  1. Als je uit je positie wilt en moet: ga dan ook uit de markt en wacht niet tot het ‘ideale’ moment of dat je tot expiratie blijft zitten. Dus onder $5,38 deel van de longpositie afbouwen of alles sluiten.
Groupon Hourly  

Op basis van deze checklist achten wij een  longpositie (a la hausse) in Groupon dus kansrijk en verantwoord.

 

Haussestrategie met opties Groupon mogelijk

Groupon Opties  

Op Groupon (GRPN) zijn verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Uiteraard kunnen de opties worden verhandeld via Interactive Brokers, danwel Lynx, Todays en Traders Only, maar ook in ieder geval bij Binckbank. Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een haussestrategie opzetten met opties. Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren.

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie Groupon (GRPN). De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.