Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Water als elixer voor uw rendement?

Water als elixer voor uw rendement?
27 mei 2013 om 09:19

Severn Trent PLC

    •    Huidige koers rond £20,43
    •    Indicatief bod van £23,- door consortium
    •    Bod is afgewezen als te laag en een fundamentele onderwaardering
    •    Leidend bedrijf in drink- & afvalwater verwerking technologieën
    •    Consortium is een serieuze partij
    •    Neerwaarts risico blijft aanwezig

 

Speculatieve koop op een verhoogd bod

Severn Trent PLC is een Brits bedrijf met 2 divisies: Severn Trent Water en Severn Trent Services. Seven Trent Water levert drinkwater aan het middelste gedeelte van het Verenigd Koninkrijk. Severn Trent Services levert technologieën op het gebied van water en afvalwater verwerking in de Verenigde Staten, Europa, Midden-Oosten en Azië.

 

Een consortium van Borealis Infrastructure Management Inc, Kuwait Investment Authority en Universities Superannuation Scheme heeft 14 mei 2013 een indicatief bod van ongeveer £23,- per aandeel op Severn Trent PLC uitgebracht. Het bestuur van Severn Trent heeft dit bod afgewezen, omdat het een fundamentele onderwaardering van haar activiteiten zou zijn.

 

Marktomgeving

De drink- & afvalwater markt in Verenigd Koninkrijk is geografisch verdeeld onder 25 aanbieders. De markt wordt gereguleerd door de Ofwat die eens per 5 jaar de prijs voor water vaststelt. Deze prijs mag jaarlijks met de inflatie worden verhoogd. Het huidige termijn loopt tot april 2015.

 

Aantrekkelijkheid
Severn Trent is om meerdere redenen aantrekkelijk voor het consortium:

    •    Een goed, door Ofwat, gereguleerde en beschermde markt. Hoge toetredingsbarrières, dus geen directe kans op concurrentie.
    •    Stabiele voor inflatie gecorrigeerde kasstromen met een laag risico. Water is een eerste levensbehoefte, zodoende is er weinig fluctuatie in de vraag
    •    Deze investering kan worden gezien als een aantrekkelijk alternatief voor obligaties. De lage rentestand zorgt ervoor dat obligaties een onaantrekkelijk rendement hebben en een hoger risico.

 

Aandelenstructuur

Op 1 april 2013 hadden meerdere financiële instellingen een belang in Severn Trent PLC.

 

We vermelden de top 5, die gezamenlijk 24,5% in handen hebben:

– Newton Investment Management Ltd 6,92%

– Blackrock 5,55%

– Legal & General Group Plc 4,80%

– State Street Global ADV (US) 4,19%

– Nomura Holdings INC 3,05%

 

Het consortium heeft volgens de Engelse regelgeving een deadline op 11 juni 2013 om een serieus bod te doen of zich definitief terug te trekken. De snelheid waarmee het eerste bod op tafel is gelegd, doet vermoeden dat er voor die deadline een formeel bod zal komen. De verwachting is dat het uiteindelijke bod rond de £25,- zal liggen.

 

Het bod van het consortium was rond de £23,- in contanten. Dit legt een voorlopige bodem onder de koers. De afwijzing van het bod door Severn Trent als fundamenteel ondergewaardeerd maakt het aantrekkelijk om Severn Trent PLC te kopen.

 

Hoe te profiteren?

Een goede manier om van (een verhoging van) het bod te profiteren is het kopen van RBS Severn Trent Turbo Long 1600,00 (NL0010382701) en/of ING Severn Trent Sprinter Long 1600,00 (NL0010459319). De Sprinter & de Turbo hebben een stoploss van £16,00 en een financieringsniveau van £14,46. De indicatieve hefboom van de  RBS Turbo en de ING Spinter is ongeveer 3,4.

 

Mercurius Vermogensbeheer heeft voor diverse relaties posities in Turbo’s of Sprinters Severn Trent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.