Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak klaar voor herstel

Damrak klaar voor herstel
14 jun 2013 om 08:26

Het Damrak start vanochtend waarschijnlijk hoger nadat gisteren op Wall Street een einde kwam aan de koersdalingen van de afgelopen dagen. Beleggers reageren opgelucht nadat de Wall Street Journal meldde dat de Federal Reserve niet abrupt de monetaire stimulering zal afbouwen.

 

De Journals prominente Fed watcher John Hilsenrath schreef op zijn blog dat een afbouw van kwantitatieve versoepeling geleidelijk zal zijn, en dat na een complete stop het nog “geruime tijd” zal duren voordat de eerste renteverhoging van het huidige niveau van 0 tot 0,25 procent plaatsvindt. De Fed zou volgens de journalist er ontevreden over zijn dat de markten de afgelopen tijd een renteverhoging naar voren hebben gehaald. 

 

Andere opsteker voor beleggers waren meevallende Amerikaanse detailhandelsverkopen over mei, die sterker dan verwacht groeiden met 0,6 procent.

 

Futures op de AEX wijzen op een openingswinst van 0,4 procent nadat de index op donderdag het derde verlies op rij leed en 0,1 procent daalde naar 347,23 punten, de laagste stand sinds 22 april.

 

Aziatische beurzen kleurden vanochtend groen. Tokio steeg 1,9 procent naar 12.686,52 punten nadat de index op donderdag in een sell-off meer dan 6 procent verloor. 

 

Op de beursagenda staan vandaag nog een aantal Amerikaanse macrocijfers, waaronder de industriële productie en het voorlopige consumentenvertrouwen over juni van de Universiteit van Michigan.

 

Slotstanden Wall Street

S&P 500 1.636,36 (+1,5%); Dow Jones 15.176,08 (+1,2%); Nasdaq 3.445,37 (+1,3%)

 

Bedrijfsnieuws

Hedgefonds Lucerne speculeert op ruim een halvering van de koers van Imtech. Dit schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een interview met directeur Thijs Hovers van Lucerne. Hovers meent dat de aankomende emissie, waardoor aandeelhouders flink verwateren, de koers van Imtech lager zal zetten. “Op basis van onze waarderingmethodiek is onder een conservatief scenario een koers van 3 euro niet ondenkbaar”, aldus Hovers tegenover Het Financieele Dagblad. Naast Lucerne zijn er volgens de krant verschillende Amerikaanse hegdefondsen die een shortpositie in Imtech hebben.

 

Eurocommercial Properties heeft het Franse winkelcentrum Passy Plaza in Parijs verkocht aan een verzekeraar voor 141 miljoen euro, meldt het vastgoedbedrijf. De verkoopopbrengsten liggen 4,7 procent boven de boekwaarde van december 2012. Eurocommercial zal een deel van de opbrengsten herinvesteren in het Val Thoiry winkelcentrum en de Leroy Merlin winkel in de `Grand Genève regio in Frankrijk, een kilometer verwijderd van de Zwitserse grens. 

 

ING heeft het koersdoel voor BE Semiconductors fors verhoogd van 7,80 naar 11,00 euro bij een ongewijzigd Kopen advies.  Analist Marc Zwartsenburg verhoogt de winstverwachting voor BESI op grond van de inschatting dat de halfgeleidercyclus aantrekt en de effecten van kostenbesparingsmaatregelen. Zwartsenburg verhoogt zijn winstverwachtingen voor de periode 2013 tot en met 2015 met respectievelijk 1, 12 en 22 procent en is van mening dat het bedrijf ondergewaardeerd is ten opzichte van sectorgenoten.

 

Reesink wil een deel van de activiteiten van Pon Holding overnemen. Dit maakte Reesink voorbeurs bekend, dat spreekt van de grootste overname ooit waarvoor een aanzienlijke emissie nodig is. Reesink wil een 100 procent belang in Pon Materal Holding (PME-E) en Motrac Hydraulic en 75,4 procent van het kapitaal in Pelzer Fördertechnik kopen van Pon. Met de overname is een bedrag van 62,5 miljoen euro gemoeid plus een eventuele earn-out ter waarde van 12,5 miljoen euro. De overname wordt gefinancierd door een emissie van 16,0 miljoen euro en een onderhandse plaatsing van aandelen Reesink bij Pon ter waarde van 9,6 miljoen euro en een door Pon verstrekte achtergestelde converteerbare lening. Ook maakt Reesink gebruik van de acquisitiefaciliteit die eind 2012 werd afgesloten met ABN AMRO Bank en Rabobank. Alvorens de overname kan worden afgerond, moeten de aandeelhouders van Reesink en de toezichthouders nog toestemming verlenen. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering is gepland voor 2 juli.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.