Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PostNL bereikt akkoord met vakbond en zelfstandige pakketbezorgers

PostNL bereikt akkoord met vakbond en zelfstandige pakketbezorgers
28 jun 2013 om 13:15

PostNL, FNV Bondgenoten en ZZP’ers hebben een akkoord gesloten over de vergoeding voor de pakkettenbezorging. Daarmee komt er een einde aan staking door de zelfstandige pakketbezorgers in de afgelopen dagen, meldt PostNL.

 

Het akkoord houdt in dat bij 145 tot 155 geplande stops per dag een vergoeding betaald wordt van 1.000 euro per week. Dit was circa 900 euro per week, aldus een zegsman. Bij minder dan 145 stops zal maatwerk plaatsvinden. 

 

Daarnaast komen er aanspreekpunten voor ZZP’ers en zal er periodiek overleg plaatsvinden tussen PostNL en de ZZP’ers. 

 

Ook komt er een commissie dat bestaat uit een afvaardiging van de bezorgers, drie vertegenwoordigers van PostNL en een onafhankelijke voorzitter. De bezorgers moeten daar terecht kunnen wanneer zij zich bij beëindiging van hun contract onheus behandeld voelen.

 

De opzegtermijn voor bezorgers zal worden verlengd van 1 naar 3 maanden.

 

FNV bondgenoten laat weten dat een groot deel van de eisen van de stakende pakketbezorgers is gehonoreerd.

 

PostNL zegt te verwachten dat de pakketbezorging snel zal terugkeren naar normaal en dat de bezorgers hun werkzaamheden zullen gaan hervatten.

 

Een woordvoerder laat weten dat de achterstand van de pakketten op donderdag 90.000 stuks bedroeg. Door eigen werknemers in te schakelen en door in het weekend langer door te werken, moet de achterstand begin volgende week zijn weggewerkt. 

 

Deze week hebben er stakingen plaatsgevonden door zelfstandige bezorgers bij de distributiecentra in Katwijk, Wateringen, Utrecht, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam-Noord en Zaandam. De pakketbezorgers waren het oneens met de in hun ogen te lage beloning. 

 

Boze aandeelhouder bij Imtech: “Engels ken ik niet en laat me anders een Engelse cursus volgen. Want ik begrijp er anders geen zak van.”

 

Update: om meer informatie en reactie FNV toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.