Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX sluit hoger na tegenvallend banenrapport

AEX sluit hoger na tegenvallend banenrapport
10 jan 2014 om 17:55

De Amsterdamse beurs is ondanks een tegenvallend Amerikaans banenrapport in het groen gesloten. De AEX won een half procent op 403,95 punten. Daarmee hield Amsterdam gelijke tred met de omringende beurzen.

 

Beleggers keken wereldwijd uit naar het Amerikaanse banenrapport. Met 74.000 nieuwe banen over december was dit "teleurstellend", aldus Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Positief was volgens Bender dat het cijfer over november flink opwaarts werd herzien.

 

Aangezien het banencijfer haaks stond op eerdere macro-economische cijfers verwacht de vermogensbeheerder niet dat de Federal Reserve al wijzigingen aanbrengt in de voorgenomen ’tapering’, het terugbrengen van de maandelijkse obligatie aankopen.

 

Technisch analist Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut ziet de nodige weerstand voor de AEX op 405 punten, die richting optie expiratie volgende week doorbroken kan worden.

 

Brouwers houdt rekening met een koers voor de AEX van circa 410 punten, "maar dat is het ook wel".

 

Stijgers en dalers

In de AEX sloten 17 fondsen hoger tegenover 8 fondsen lager. Koplopers in de hoofdindex waren Air France-KLM en AkzoNobel met respectievelijk 2,8 en 2,5 procent.

 

Ook KPN had de wind in de rug en koerste 1,4 procent hoger. Tijdens de Bava werd gestemd voor het opbreken van de beschermingswal en het aanpassen van de statuten. América Móvil sprak zich uit tegen de statutenwijziging en liet zich negatief uit over de gehele beschermingsconstructie bij KPN.

 

Verder droegen zwaargewichten Philips en Royal Dutch Shell met respectievelijk 1,9 en 1,4 procent flink bij aan de winst van de hoofdindex.

 

De grootste daler in de AEX was Aegon. De verzekeraar leverde 2,1 procent in zonder directe aanleiding.

 

In de AMX (+0,7%) was het pennystock Pharming, dat met een dagwinst van bijna 10 procent aan kop ging. Verder deden TKH Group en Vastned het goed met winsten van ruim 3 procent.

 

AMG liet met 3,5 procent verlies de grootste veer.

 

Onder de smallcaps blonk Besi uit met een 5,5 procent hogere koers. Donderdag profiteerde Besi al van een koopadvies van ING en won toen bijna 9 procent.

 

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen noteerde de Dow Jones Index 0,3 procent lager op 16.391,53 punten. De breder samengestelde S&P500 Index leverde ook 0,3 procent in, evenals techbeurs Nasdaq.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.