Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger van start in afwachting van Amerikaans banenrapport

Damrak hoger van start in afwachting van Amerikaans banenrapport
10 jan 2014 om 08:31

Het Damrak gaat een hogere opening tegemoet in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport vanmiddag en een gemengd beeld op Wall Street en in Azië.

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX 0,6 procent hoger. Ook de Europese hoofdbeurzen gaan naar verwachting ruim een half procent hoger openen.

"Door de koersrally van de afgelopen maanden neemt de volatiliteit toe", aldus handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten, die van mening is dat de markt nog immer opwaarts is gericht.

In Azië sloten de beurzen overwegend hoger met wederom de Chinese beurs als dissonant. De Shanghai Composite Index heeft niet meegedaan aan de eindejaarsrally en noteerde op het laagste niveau in vijf maanden na een scherpe daling van het handelsoverschot.

Wall Street sloot donderdag eveneens verdeeld na cijfers die wezen op een aantrekkende arbeidsmarkt. Beleggers vrezen dat een snelle daling van de werkloosheid ertoe kan leiden dat monetaire stimuleringsmaatregelen door de Federal Reserve eerder worden afgebouwd.

Janet Yellen, eind deze maand opvolgster van Ben Bernanke als voorzitter van de Federal Reserve, zei donderdag in een interview met Time Magazine voor 2014 te rekenen op een aantrekkende groei van de Amerikaanse economie van vermoedelijk meer dan 3 procent. Daarbij verdedigde zij het stimuleringsprogramma van de Fed.

Vanmiddag om half drie krijgen beleggers een beter beeld van de stand van de Amerikaanse economie als het officiële banenrapport voor december wordt vrijgegeven. Het banenrapport geldt als ’s werelds belangrijkste macrocijfer. Eerder deze week rapporteerde loonstrookjesverwerker ADP een banengroei van 238.000 in de laatste maand van 2013.

Donderdag nabeurs trapte Alcoa traditiegetrouw het Amerikaanse cijferseizoen af. De aluminiumproducent bleek in het vierde kwartaal een nettoverlies te hebben geleden van 2,3 miljard dollar bij een "solide" omzet van 5,6 miljard dollar. In de handel nabeurs daalde het fonds 4,4 procent, na in de reguliere handel al 1,3 procent lager te zijn gesloten.

    
Bedrijfsnieuws

ING heeft de vermogensbeheerderactiviteiten in Taiwan aan Nomura Asset Management en een groep investeerders verkocht. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

SNS Securities gaf een koopaanbeveling af op ASM International met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel, dat donderdag op 24,62 euro sloot, is volgens De Jong "extreem ondergewaardeerd". De analist ziet vooral veel potentie in de ALD technologie van ASMI, dat snel aan populariteit wint.

Delta Lloyd heeft een eerste belang in Nutreco gemeld van ruim 3 procent. De melding was op 8 januari gedateerd.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index verloor donderdag 0,1 procent op 16.445,91 punten. De breder samengestelde S&P500 sloot fractioneel hoger op 1.838,11 punten, terwijl de Nasdaq 0,2 procent verloor en afvlagde op 4.156,19 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.