Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ondernemingskamer gelast onderzoek naar dividendbeleid KLM

Ondernemingskamer gelast onderzoek naar dividendbeleid KLM
10 jan 2014 om 09:57

De Ondernemingskamer heeft het verzoek van enkele minderheidsaandeelhouders om een onderzoek naar het dividendbeleid van KLM over de periode 2004 tot en met 2008 en het boekjaar 2010/2011 toegewezen. Dit maakte de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam vrijdag bekend.

 

Volgens het gerechtshof moet "ernstig worden betwijfeld of KLM bij de besluitvorming omtrent de winstreserveringen de vereiste zorgvuldigheid tegenover haar minderheidsaandeelhouders in acht heeft genomen".

 

Het onderzoek is ook gericht op de wijze waarop de vergadering van prioriteitsaandeelhouders, de raad van bestuur en de raad van commissarissen gestalte hebben gegeven aan het statutair voorgeschreven overleg voorafgaande aan de besluiten over winstbestemming door de prioriteit, aldus de Ondernemingskamer.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.