Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: America Movil niet in gesprek met KPN over overname

Update: America Movil niet in gesprek met KPN over overname
11 jan 2014 om 10:21

América Móvil is niet in gesprek met KPN over een overname. Dit liet het Mexicaanse telecombedrijf weten nadat Euromoney dit meldde, na een gesprek met financieel directeur Carlos Moreno.

 

Volgens Euromoney had Moreno tijdens het interview gezegd dat een deal "nieuw leven kan worden ingeblazen".

 

In een correctie van het artikel werd deze quote van Moreno door Euromoney geschrapt. Een woordvoerder van América Móvil zei dat het originele artikel aangepast moest worden omdat het "namelijk niet klopte".

 

Volgens het blad moet América Móvil, nadat het bod van meer dan 7 miljard euro in oktober niet doorging, tenminste zes maanden wachten alvorens een nieuw bod te mogen uitbrengen.

 

Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van KPN op vrijdag liet ook het Nederlandse telecombedrijf weten niet in gesprek te zijn América Móvil over een overname. Wel is er een dialoog, zoals gebruikelijk is met een grootaandeelhouder, volgens Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen. Verder wees Streppel op de commissarissen die namens América Móvil zitting hebben bij KPN.

 

Op de Bava stemden aandeelhouders van KPN unaniem voor het intrekken van de door de Stichting Preferente Aandelen B KPN opgetrokken beschermingswal.

 

América Móvil liet zich kritisch uit over deze constructie en stemde ook tegen een wijziging van de statuten, omdat deze het in de toekomst eenvoudiger maakt voor de Stichting KPN om opnieuw een beschermingswal op de trekken.

 

De overige aandeelhouders hadden minder problemen met de statutenwijziging, die een verlaging van de nominale waarde van de aandelen KPN van 0,24 naar 0,04 euro betrof. Hierdoor wordt de financieringslast voor de Stichting KPN "substantieel" lager bij het uitoefenen van de call optie waarover het beschikt.

 

De statutenwijziging werd door iets meer dan 80 procent van de aandeelhouders goedgekeurd. Voor KPN heeft deze wijziging van de statuten als voordeel dat minder dividend op de preferente aandelen B uitgekeerd hoeft te worden.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.