Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak licht hoger in aanloop naar cijferseizoen

Beursupdate: Damrak licht hoger in aanloop naar cijferseizoen
13 jan 2014 om 11:25

Het Damrak noteerde tegen het einde van de ochtendhandel hoger in aanloop naar het cijferseizoen.

De AEX steeg 0,3 procent naar 405,23 punten en handelde daarmee in lijn met omringende Europese hoofdbeurzen en rond het hoogste niveau van de afgelopen jaren.

Op een nieuwsluw Damrak keken beleggers met name vooruit naar het cijferseizoen dat deze week van start gaat in Amerika. Volgende week opent ASML als eerste hoofdfonds in Nederland de boeken.

"De verwachtingen zijn hoog gespannen en dat kan alleen maar tegenvallen", aldus Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer, die er op wijst dat beleggers in Amerika rekenen op een "dubbelcijferige winstgroei". De vermogensbeheerder voorziet daarom de komende vier tot acht weken neerwaartse druk op de aandelenmarkten, maar blijft op de langere termijn, mede gelet op het ruime monetaire beleid van centrale banken, positief gestemd.

Michael Jabroer van Mijn-Effecten kijkt daarentegen met vertrouwen uit naar het komende cijferseizoen. De handelaar is van mening dat "bedrijven tot op het bot zijn gesaneerd, gereorganiseerd en hun huishoudboekje keurig op orde hebben". "Zelfs bij een onveranderde winst mogen er hogere koers-winstverhoudingen gehanteerd worden want als de economie weer op gang komt, is de hefboom qua winstontwikkeling enorm", aldus Jabroer.

In Amerika openen deze week met name banken de boeken over het vierde kwartaal. Onder meer JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Staney, Intel en General Electric komen naar buiten met cijfers.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen trokken Imtech en ArcelorMittal de kar, zonder directe aanleiding, met plussen van respectievelijk 3,2 en 2,0 procent. Air France-KLM steeg 1,8 procent nadat het fonds vorige week al 16 procent was opgelopen. De grootste daler was het Franse internetbeveiligingsbedrijf Gemalto, met een min van 1,7 procent, gevolgd door Randstad, dat na een adviesverlaging 0,9 procent daalde.

In de Midkap (+0,7%) was pennystock Pharming de grootste stijger met een winst van 9,0 procent, gevolgd door bouwer Heijmans, dat net als afgelopen vrijdag bijna drie procent in waarde steeg. Verzekeraar Delta Lloyd dikte 1,5 procent aan na een koersdoelverhoging door ING van 18,50 naar 21,00 euro.

Smallcap BE Semiconductor hervatte de koersopmars van vorige week na een koopaanbeveling van ING en dikte krap drie procent aan. Telegraaf Media Groep daalde 2,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.