Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Suntory neemt drankenfabrikant Beam over

Suntory neemt drankenfabrikant Beam over
13 jan 2014 om 14:20

Het Japanse Suntory Holdings heeft een akkoord gesloten met Amerikaanse drankenfabrikant Beam voor een overname van alle uitstaande aandelen. Dat meldden beide bedrijven maandag.

 

Met de overname van de Amerikaanse fabrikant van sterke dranken is een bedrag van circa 16 miljard dollar gemoeid, inclusief alle uitstaande schulden van Beam. Per aandeel komt het bod neer op 83,50 dollar, wat een premie betekent van bijna 25 procent over de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden.

 

Suntory, de grootste producent van whisky in Japan en tevens fabrikant van frisdranken, is na de overname van Beam een wereldwijd sterker bedrijf actief in sterke drank. De van Suntory afkomstige Japanse whisky’s worden aangevuld met producten van Beam zoals de bourbon Jim Beam, Sauza tequila en Pinnacle wodka.

 

Na afronding van de overname is de combinatie van Suntory en Beam goed voor een jaarlijkse omzet voor sterke alcoholische dranken van meer dan 4,3 miljard dollar. Beide partijen denken na goedkeuring van toezichthouders en de aandeelhouders van Beam de transactie in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden.

 

In de elektronische handel voorbeurs noteert het aandeel Beam ruim 26 procent hoger op 84,50 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.