Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak lager van start na mondiale koersdalingen

Damrak lager van start na mondiale koersdalingen
14 jan 2014 om 08:25

Het Damrak gaat een lagere opening tegemoet na scherp lagere koersen in Amerika en Japan.

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX 0,7 procent lager. Ook de Europese hoofdbeurzen gaan naar verwachting ruim een half procent lager openen.

"Amerikaanse beurzen laten eindelijk een begin van correctie zien, ook Azië laat een daling zien. Daardoor zullen wij ook lager openen", aldus Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers.

Op de vooravond van het losbarsten van het Amerikaanse cijferseizoen, en met het negatieve banenrapport van vrijdag in het achterhoofd, leken beleggers maandag last te krijgen van hoogtevrees. Over een breed front sloten de Amerikaanse beurzen lager met als uitschieter de technologiebeurs Nasdaq, dat anderhalf procent lager sloot.

In Azië daalde de Japanse Nikkei index vanochtend met ruim drie procent. Het Japanse tekort op de lopende rekening, het verschil tussen import en export, bleek in november onverwachts naar een recordhoogte te zijn gestegen. Onder meer een verzwakkende yen in combinatie met een stijgende energievraag als gevolg van uitvallende kerncentrales leidde tot een stijging van de import.

Beleggers verleggen de aandacht dinsdag naar de bedrijfscijfers. Liefst 29 van de 500 in de S&P 500 index genoteerde fondsen openen deze week de boeken, met voor vandaag onder meer de Amerikaanse banken JP Morgan en Wells Fargo. Later deze week volgen onder meer Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup met de resultaten over het vierde kwartaal.

Op het Damrak trappen Unilever en ASML volgende week het cijferseizoen af, terwijl Ahold komende donderdag al met een trading update over het vierde kwartaal naar buiten komt.

Bedrijfsnieuws

ING heeft het advies voor Beter Bed verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel fors verhoogd van 13,50 naar 21,50 euro. Daarnaast plaatste ING het fonds op de favorietenlijst voor aandelen in de Benelux. ING verwacht dat Beter Bed onder meer profiteert van een aantrekkende economie en een verbetering van de Nederlandse huizenmarkt.

Sligro Food Group heeft Horeca Totaal Sluis overgenomen. Dit maakte de supermarktketen en groothandel dinsdag voorbeurs bekend zonder financiële details te vermelden. Met 40 medewerkers realiseerde Horeca Totaal Sluis in 2013 een omzet van ruim 20 miljoen euro.

Vastned heeft de strategie verder aangescherpt nadat inmiddels 66 procent van de portefeuille uit zogenoemde high street shops bestaat. Dit maakte het vastgoedfonds dinsdag voorbeurs bekend. In de komende periode wil Vastned het percentage ‘premium city high street shops’ laten groeien van circa 45 procent naar 75 procent.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde maandag 1,3 procent naar 1.819,20 punten, de Dow Jones verloor 1,1 procent op 16.257,94 punten en de technologiebeurs Nasdaq sloot 1,5 procent lager op 4.113,30 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.