Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak werkt verliezen weg

Damrak werkt verliezen weg
14 jan 2014 om 17:55

De Amsterdamse beurzen hebben dinsdag de openingsverliezen als gevolg van lagere koersen in Azië en op Wall Street weggewerkt en sloten licht hoger.

 

De AEX won 0,4 procent op 406,57 punten, terwijl de AMX 0,4 procent aandikte. Ook omringende Europese beurzen herstelden in de loop van de handelsdag, maar sloten uiteindelijk met winsten van 0,1 tot ten hoogste 0,3 procent iets minder sterk dan het Damrak.

 

"Ongelooflijk" en een "heel sterk signaal" noemde handelaar John Beijer van Beursfoon de ommekeer op de Europese beursvloeren. Volgens de handelaar zorgde het positieve sentiment "uiteindelijk" voor hogere koersen.

 

Beijer voorziet momenteel een positief scenario voor de beurs, indien de AEX boven het niveau van 398 punten blijft.

 

"Een klein rondje winstnemingen" zou volgens Beijer leiden tot "een mooi instapmoment", om uiteindelijk te stijgen tot 420 punten.

 

Beleggers zullen zich de komende weken voornamelijk richten op de bedrijfscijfers, waar in Amerika vandaag voor het eerst aandacht voor kwam met de resultaten van JP Morgan Chase en Wells Fargo.

 

Later deze week volgen onder meer Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup met de resultaten over het vierde kwartaal, terwijl in Nederland Ahold donderdag met een trading update voorzichtig het cijferseizoen aftrapt. ASML en Unilever openen vervolgens volgende week de boeken.

 

Stijgers en dalers

Op de AEX noteerden 16 van de 25 fondsen hogere koersen met als uitblinker Gemalto. Het Franse digitale beveiligingsbedrijf sloot 5,3 procent hoger nadat Goldman Sachs het fonds op de favorietenlijst plaatste en het koersdoel van 125,00 euro herhaalde.

 

Ook Wolters Kluwer sloot in het groen en won 2,1 procent nadat UBS het koersdoel van de uitgever verhoogde van 20,50 naar 24,00 euro bij een ongewijzigd Kopen advies.

 

ASML beleefde een volatiele dag, door aan het begin van de dag fors lager te openen en uiteindelijk 0,2 procent hoger te sluiten. Credit Suisse verlaagde het advies van Outperform naar Neutraal en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 75,00 naar 68,00 euro.

 

Unilever sloot eveneens 0,2 procent hoger nadat ING het koersdoel verlaagde van 29,50 naar 29,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Analist Marco Gulpers stelde de winsttaxaties voor de voedingsmiddelenproducent voor de komende jaren neerwaarts bij en schreef dat wisselkoerseffecten het resultaat in de eerste helft van 2014 flink negatief kunnen gaan beïnvloeden.

 

In de Midkap (+0,4%) trokken Heijmans en USG People de aandacht met koerswinsten van respectievelijk 3,8 en 2,7 procent.

 

TomTom volgde op afstand met een winst van 1,2 procent nadat de navigatiespecialist in een update een groei van zijn wagenparkbeheer rapporteerde. Analist Martijn den Drijver van SNS Securities fantaseerde als gevolg van de sterke resultaten over een afsplitsing van de zakelijk tak van TomTom middels een beursgang.

 

Vastned Retail verloor 0,7 procent na een teleurstellende strategische update. Jaap Kuin van ING schreef in een note dat beleggers teleurgesteld zijn dat het vastgoedfonds de Spaanse portefeuille nog niet heeft verkocht.

 

Smallcap Sligro Food Group eindigde de dag met een winst van 3,5 procent na de overname van Horeca Totaal Sluis, een volgens SNS Securities "kleine, maar sterke" overname.

 

Ook Beter Bed besloot de dag met een forse winst en sloot 2,5 procent hoger als gevolg van een adviesverhoging door ING naar Kopen en een koersdoelverhoging van 13,50 naar 21,50 euro. Volgens analist Tijs Hollestelle biedt de beddenboer beleggers "blootstelling" aan de herstellende Nederlandse economie in 2014 en de vanaf 2015 herstellende Nederlandse huizenmarkt.

 

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones Index een half procent hoger op 16.337,79 punten. De breder samengestelde S&P500 Index steeg 0,8 procent, terwijl techbeurs Nasdaq liefst 1,3 procent won.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.