Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hervindt weg omhoog

Wall Street hervindt weg omhoog
14 jan 2014 om 22:20

Wall Street heeft onder leiding van de technologie sector de weg omhoog hervonden na de verliezen op maandag.

 

De Dow Jones Index won 0,7 procent op 16.373.86 punten. De breder samengestelde S&P500 Index koerste 1,1 procent hoger op 1.838,88 punten en techbeurs wist zelfs 1,7 procent hoger te sluiten op 4.183,02 punten.

 

Zwaargewicht Apple eindigde op een dagwinst van 2,0 procent. De populaire fondsen Facebook en Tesla Motors sloten zelfs respectievelijk 3,3 en bijna 16 procent hoger.

 

Beleggers hoeven, ondanks het tegenvallende banenrapport van vrijdag, niet te rekenen op een terugdraaien van de ingezette ’tapering’. Dit zei Charles Plosser, voorzitter van de Philadelphia Fed, dinsdag in een toespraak.

 

Plosser noemde het op basis van de economische vooruitzichten "passend" om de maandelijkse obligatie aankopen door de Federal Reserve te beëindigen. De centrale bankier, die voor 2014 een groei van circa 3 procent voorziet, rekent er op dat het obligatie opkoopprogramma voor het einde van het jaar is stopgezet.

 

Andre van Eerden van Aberfeld Asset Management noemde het taperen niet meer dan een logisch gevolg van het economisch herstel en daarmee een goed signaal.

 

Buiten het banenrapport komen volgens Van Eerden vrijwel alle cijfers in lijn of zelfs hoger dan verwacht uit.

 

Dinsdag bleken de detailhandelsverkopen in december gestegen met 0,2 procent en het vertrouwen onder het midden- en kleinbedrijf nam in de laatste maand van 2013 ook toe.

 

Verder kwamen JPMorgan Chase en Wells Fargo met cijfers over het vierde kwartaal waarop licht positief werd gereageerd. JPMorgan sloot 0,1 procent hoger, hoewel de nettowinst terugliep. De winstdaling was echter het gevolg van eenmalige posten als die voor het afronden van de kwestie rondom Ponzi-fraudeur Bernie Madoff.

 

Wells Fargo zag de winst in het vierde kwartaal met 10 procent stijgen, ondanks een dalende omzet. Het aandeel sloot net als JPMorgan 0,1 procent hoger.

 

Later deze week volgen andere grote banken als Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup met kwartaalcijfers.

 

Van Eerden is vol vertrouwen over het komende cijferseizoen. De vermogensbeheerder rekent op resultaten in lijn met de verwachtingen met ruimte voor positieve uitschieters. Dit danken de bedrijven volgens Van Eerden aan de kostenbesparende maatregelen die eerder werden genomen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.