Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent licht hoger

Wall Street opent licht hoger
14 jan 2014 om 15:05

De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht hogere opening na forse verliezen op maandag.

 

Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq noteren een half uur voor opening circa 0,3 procent hoger.

 

André van Eerden van Aberfeld Asset Management "verbaasde zich erover" dat Wall Street maandag onderuit ging.

 

"Er is nog geen reden voor", aldus de vermogensbeheerder. "Nagenoeg elk cijfer komt in lijn met de verwachting of hoger", terwijl het zogenoemde ’taperen’ volgens Van Eerden juist "een gevolg is van het economische herstel".

 

Voorbeurs bleek uit cijfers van het ministerie van Handel dat de detailhandelsverkopen in december met 0,2 procent stegen op maandbasis. Exclusief autoverkopen was er in december sprake van een groei van 0,7 procent, terwijl de stijging op jaarbasis liefst 4,1 procent bedroeg.

 

Ook het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf bleek in december licht te zijn gestegen. De vertrouwensindex van de National Federation of Independent Business steeg op maandbasis met 1,4 procentpunt naar 93,9 procent. Daarmee noteert de index nog wel altijd onder het gemiddelde van voor de recessie.

 

Verder bleek dat de importprijzen in december gelijk bleven na dalingen in zowel oktober als november. De exportprijzen namen evenwel in december toe met 0,4 procent.

 

Volgens Van Eerden zullen de komende bedrijfscijfers grotendeels in lijn zijn met de verwachtingen met ruimte om in positieve zin te verrassen. "Een logisch gevolg", noemde Van Eerden dit gezien de kostenbesparende maatregelen die bedrijven eerder troffen.

 

JP Morgan opende vandaag het cijferseizoen als eerste grote bank met de resultaten over het vierde kwartaal. De zakenbank boekte een nettowinst van 5,3 miljard dollar, omgerekend 1,30 dollar per aandeel. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 1,39 dollar per aandeel. De omzet daalde afgelopen kwartaal met 1 procent op jaarbasis tot 24,1 miljard dollar.

 

Wells Fargo boekte een forse winstgroei en zag de nettowinst in het vierde kwartaal met 10 procent op jaarbasis stijgen tot 5,6 miljard dollar. De omzet daalde evenwel van 21,9 naar 20,7 miljard dollar.

 

Later deze week volgen onder meer Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup met de resultaten over het vierde kwartaal.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde maandag 1,3 procent naar 1.819,20 punten, de Dow Jones verloor 1,1 procent op 16.257,94 punten en de technologiebeurs Nasdaq sloot 1,5 procent lager op 4.113,30 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.