Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Ahold ziet omzet in vierde kwartaal dalen

Beursblik: Ahold ziet omzet in vierde kwartaal dalen
15 jan 2014 om 13:13

Ahold heeft over het laatste kwartaal van 2013 een lagere omzet geboekt door tegenwind in Amerika. Dit is de verwachting van analisten van ING en KBC Securities.

 

Volgens de gemiddelde verwachting van analisten van KBC en ING daalde de omzet in het vierde kwartaal met 2,7 procent op jaarbasis naar 7,6 miljard euro.

 

De omzet uit Amerika, dat samen met thuisland Nederland geldt als de belangrijkste regio voor de grootgrutter, nam volgens de analisten met circa 5,3 procent af. De omzetdaling schreven de analisten toe aan onder meer de lage inflatie, wisselkoerseffecten en de sterke vergelijkingsbasis doordat de verkopen in het laatste kwartaal van 2012 werden gestimuleerd door Orkaan Sandy.

 

In Nederland steeg de omzet volgens de analisten wel nipt. Vorig jaar kwam de omzet nog net onder de 2,7 miljard euro uit en dit jaar zou deze er boven moeten liggen.

 

Voor wat betreft de identieke omzetgroei zijn de analisten negatief gestemd voor zowel Amerika als Nederland. Voor beide regio’s voorzien de analisten van ING en KBC een daling van zo’n half procent.

 

Donderdag 16 januari maakt Ahold voorbeurs de omzetcijfers over het vierde kwartaal bekend.

 

Omstreeks de klok van één uur noteerde het aandeel een half procent lager op 13,17 euro. De AEX won 0,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.