Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: gematigd positief sentiment houdt aan op Damrak

Beursupdate: gematigd positief sentiment houdt aan op Damrak
15 jan 2014 om 11:22

Het Damrak noteerde woensdag aan het eind van de ochtend licht hoger in aanloop naar Amerikaanse bedrijfs- en macrocijfers.

 

De AEX noteerde, in lijn met andere Europese beurzen, 0,1 procent hoger op 406,84 punten. De AMX verloor 0,1 procent.

 

"Vanochtend zien we nog een staartje van het positieve sentiment gisteren op Wall Street", zo meende vermogensbeheerder Jan-Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer, die stelde dat de markt "nog steeds" gematigd positief is.

 

Het positieve sentiment werd gisteren volgens Nijkamp ondersteund door bedrijfscijfers van Amerikaanse financials tezamen met sterke detailhandelsverkopen.

 

Vooruitblikkend is het volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Brokers en beheer vandaag wachten op de bedrijfscijfers. "De markt kijkt als eerste uit naar de cijfers van Bank of America", zo stelde de vermogensbeheerder.

 

Daarnaast staan er ook macrocijfers geagendeerd, waaronder de Empire State Index. In de avond zijn de ogen gericht op de Federal Reserve, die het Beige Book openbaar maakt.

 

Stijgers en dalers

Binnen een overwegend groen gekleurde AEX nam AkzoNobel de leiding met een winst van 1,4 procent. Beleggers lijken het aangekondigde vertrek van financieel directeur Keith Nichols positief op te vatten. Nichols, die acht jaar in dienst is bij het chemieconcern, vertrekt per 30 juni 2014.

 

Air France-KLM steeg 1,3 procent nadat de luchtvaartmaatschappij kon profiteren van een opwaarts bijgeteld koersdoel door Citi Research van 7,30 naar 10,80 euro. Het advies bleef onveranderd op Kopen.

 

Royal Dutch Shell hield het hoofd net niet boven water en zag zich niet gesteund door een lichte koersdoelverhoging door Nomura van 23,00 naar 23,50 Britse pond bij een ongewijzigd Neutraal advies. Het aandeel gaf 0,1 procent prijs.

 

Onder het handjevol dalers was Unilever de grootste verliezer. Het voedingsmiddelenconcern verloor 1,2 procent. Andere dalers waren Ahold en Imtech, die respectievelijk 0,8 en 0,7 inleverden.

 

In een vlakke Midkap ging Heijmans aan kop. De bouwer won 2,7 procent. Op de voet volgde pennystock Pharming, dat 2,4 procent hoger noteerde nadat de commerciële partner van het biotechbedrijf, MegaPharm, in Israël toestemming kreeg om het medicijn Ruconest te verkopen. Het Israëlische bedrijf zal zonder additionele kosten het geneesmiddel tegen acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem afnemen bij Pharming.

 

Hekkensluiter was Wereldhave met een verlies van 2,0 procent. Voorbeurs meldde het vastgoedbedrijf dat het winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp over heeft genomen van sectorgenoot Unibail-Rodamco. Met de overname van Vier Meren is 147,5 miljoen euro gemoeid en komt een aanvangsrendement kijken van 5,8 procent.

 

Bij de kleinere fondsen ging Ordina onderuit met een min van 3,4 procent nadat Project Holland aangaf circa 10 tot 15 procent van de uitstaande aandelen Ordina te willen verkopen via een zogenoemde ‘accelerated bookbuild offering’ aan institutionele en andere gekwalificeerde beleggers.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.