Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: koers ASML levert flink in

Beursblik: koers ASML levert flink in
16 jan 2014 om 16:41

ASML is donderdag de grootste daler in de AEX. Het Veldhovense bedrijf heeft aan het einde van de handelsdag ruim 4 procent aan beurswaarde ingeleverd.

 

Verschillende analisten lieten vandaag weten twijfels te hebben over de vooruitgang die ASML boekt bij de nieuwe ultra violet technologie EUV.

 

Op basis van uitspraken door afnemer en tevens aandeelhouder TSMC is het volgens analisten van Morgan Stanley onduidelijk wanneer de technologie daadwerkelijk ingezet kan worden. Reden voor de Amerikaanse broker om "voorzichtig" te blijven met ASML.

 

Ook analisten van Société Générale zijn terughoudend over EUV. Zij verwachten pas echt nieuws over de nieuwe technologie halverwege 2014. Desondanks hebben de analisten er vertrouwen in dat ASML de nieuwe technologie in 2014 afkrijgt.

 

Voor de komende kwartaalcijfers zijn de analisten van Société Générale optimistisch gestemd en ook over de outlook voor de eerste helft van 2014 lijken de analisten van de Franse bank weinig zorgen te hebben.

 

Société Générale heeft een koopaanbeveling op ASML met een koersdoel van 79,00 euro. Morgan Stanley heeft een Houden advies met een koersdoel van 70,00 euro.

 

Ook waren er vandaag geruchten dat tijdelijke contracten door ASML niet worden verlengd. Een woordvoerder van het Veldhovense bedrijf wees, in een reactie tegenover ABM Financial News, op de vele vacatures die openstaan en zei zich niet in het geschetste beeld te herkennen.

 

ASML komt 22 januari met de kwartaalcijfers.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.