Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Ahold zet Damrak licht lager

Beursupdate: Ahold zet Damrak licht lager
16 jan 2014 om 11:21

Het Damrak noteerde donderdag aan het eind van de ochtendhandel licht lager ondanks een recordslot van de Amerikaanse S&P500 Index. Ahold moest terrein prijs geven na teleurstellende omzetcijfers over het laatste kwartaal van 2013.

 
De AEX noteerde 0,1 procent lager op 408,05 punten. De omringende hoofdbeurzen koersten daarentegen overwegend licht hoger terwijl de Amerikaanse futures wijzen op een voorzichtig lagere opening op Wall Street.

"Sommige aandelen zijn aanbeland op niveaus die onderbouwd moeten worden door cijfers", aldus André Brouwers van het Beleggingsinstituut, die benadrukt dat de beursstijging van de afgelopen weken niet door alle aandelen wordt gedragen.

"ING breekt uit en zet hogere toppen neer, maar aandelen zoals Heineken en Unilever zijn achtergebleven en zullen voor een koersherstel eerst goede cijfers moeten rapporteren", aldus Brouwers. Volgende week trappen Unilever en ASML het cijferseizoen op het Damrak af.

In Amerika is het cijferseizoen al op stoom gekomen en vamiddag openen onder meer Goldman Sachs, Citigroup en American Express de boeken over 2013.

Op macro-economisch vlak werden beleggers donderdag verrast door een positief gestemd Beige Book van de Federal Reserve. Vanmiddag kijkt de markt uit naar de Philadelphia Fed Index voor meer bewijs van een aantrekkende Amerikaanse economie.

Stijgers en dalers

Stijgers en dalers in de AEX houden elkaar in evenwicht. Dissonant is Ahold, dat krap drie procent prijs moest geven na rapportering van een omzetdaling. Analisten van Société Générale stelden dat de grootgrutter het afgelopen kwartaal "teleurstellend" presteerde. Ook ASML, dat volgende week met cijfers komt, presteert met een min van 2,3 procent ondermaats.

KPN hervatte daarentegen de opmars van de laatste weken en was de grootste stijger met een plus van 1,8 procent. Zwaargewicht ING, dat een koersdoelverhoging van UBS kreeg van 11,30 naar 12,40 euro, steeg 0,4 procent. AkzoNobel dikte 0,3 procent aan na een koersdoelverhoging met vier euro naar 63,00 euro door Morgan Stanley.

In de Midkap was uitzender USG People koploper met een plus van 3,3 procent op 11,06 euro na een opwaartse bijstelling van het koersdoel door HSBC naar 13,00 euro. Nutreco sloot de rij met een verlies van 2,2 procent.

Onder de lokaal genoteerde fondsen was Grontmij zonder bedrijfsgerelateerd nieuws een opvallende stijger met een plus van 4,4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.