Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetdaling Ahold in vierde kwartaal

Omzetdaling Ahold in vierde kwartaal
16 jan 2014 om 07:22

Ahold heeft over het vierde kwartaal van 2013 de omzet zien teruglopen, onder meer als gevolg van wisselkoerseffecten. Dit meldde Ahold donderdag voorbeurs tezamen met een reorganisatie.

 

De geconsolideerde netto omzet tegen constante wisselkoersen daalde in het afgelopen kwartaal met 1,1 procent naar 7,5 miljard euro. Tegen actuele wisselkoersen bedroeg de omzetdaling echter zelfs 4,2 procent.

 

In de Verenigde Staten daalde de omzet over het vierde kwartaal met 2,1 procent. Ahold schreef dit toe aan een "krimpende markt" voor voedingsmiddelen en een lastige vergelijkingsbasis als gevolg van het positieve effect die orkaan Sandy vorig jaar op de verkopen had.

 

Hoewel de marktomstandigheden in Nederland “uitdagend” bleven, lukte het de grootgrutter toch om een lichte omzetgroei van 0,7 procent realiseren. Dit was voornamelijk te danken aan de resultaten bij de online activiteiten albert.nl en bol.com.

 

Over heel 2013 kwam de geconsolideerde netto omzet uit op 32,6 miljard euro, een toename van 2,0 procent tegen constante wisselkoersen en een afname van 0,2 procent tegen actuele wisselkoersen.

 

Het marktaandeel van Ahold lag het afgelopen jaar hoger dan in 2012. Daarentegen kwam het marktaandeel in het vierde kwartaal licht lager uit vanwege de sterke vergelijkingsbasis van vorig jaar in met name Amerika.

 

Organisatieverandering

Tegelijk met de omzetcijfers liet Ahold ook weten veranderingen aan te brengen in de aansturing van de Europese activiteiten en voortaan te focussen op het verder bouwen aan Albert Heijn in Nederland en de omringende markten.

 

"Doordat wij ons Albert Heijn merk verder gaan verstevigen in zowel Nederlands als de ons omringende landen, gecombineerd met het groeiende omni-channel aanbod via Albert Heijn online, de Albert Heijn pick up points, en Albert Heijn to go, zijn we nog beter in staat om onze klanten te helpen en als bedrijf te groeien", aldus CEO Dick Boer.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.