Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit lager na bedrijfscijfers

Wall Street sluit lager na bedrijfscijfers
16 jan 2014 om 22:06

Wall Street is donderdag lager gesloten na tegenvallende koersreacties op bedrijfscijfers. Electronikaketen Best Buy verloor zelfs bijna 30 procent van zijn beurswaarde.

De S&P 500 daalde 0,1 procent naar 1.845,90 punten en de Dow Jones verloor 0,4 procent op 16.417,01 punten. De technologiebeurs Nasdaq dikte daarentegen 0,1 procent aan tot 4.218,69 punten.

De internationaal opererende Amerikaanse elektronicaketen en S&P 500 onderneming Best Buy verbijsterde beleggers met tegenvallende kerstverkopen en een negatieve outlook, waarna het aandeel krap 30 procent van zijn waarde verloor. Het bedrijf had onder meer last van hevige concurrentie van internetwinkels. De koers van de retailer, vergelijkbaar met Mediamarkt en BCC in Nederland, was in 2013 nog circa 400 procent opgelopen in reactie op het oplopende Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Ook de cijfers van bankgigant Citigroup werden negatief onthaald. De nettowinst kwam in de laatste drie maanden van 2013 uit op 2,7 miljard euro, tegenover 1,2 miljard dollar in dezelfde periode in 2012. Daarentegen viel de omzet terug met 1 procent tot 17,9 miljard dollar. Het aandeel sloot 4,4 procent lager.

Goldman Sachs moest eveneens een stap terug doen na rapportering van een lagere winst in het vierde kwartaal op jaarbasis. De zakenbank wist in het vierde kwartaal op een omzet van 8,8 miljard dollar een nettowinst te maken van 2,3 miljard dollar. De winst per aandeel zakte daarmee op jaarbasis terug van 5,60 naar 4,60 dollar. In het derde kwartaal van 2013 lag de winst per aandeel evenwel op 2,88 dollar. Het aandeel sloot twee procent lager.

Vermogensbeheerder BlackRock rapporteerde over het vierde kwartaal een nettowinst stijging met 22 procent naar 851 miljoen dollar. BlackRock wist vooral te profiteren van een verdere instroom van het beheerd vermogen. Aan het einde van het vierde kwartaal kwam dit 14 procent hoger uit op 4,3 biljoen dollar. Het aandeel sloot 1,6 procent hoger.

Positief was de ontwikkeling van de index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia. De index   steeg van 7,0 in december naar 9,4 in januari. De index noteert nu acht maanden op rij boven nul. Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.