Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak vlak ondanks winstwaarschuwing Shell

Beursupdate: Damrak vlak ondanks winstwaarschuwing Shell
17 jan 2014 om 12:27

Het Damrak noteerde vrijdag aan het einde van de ochtendhandel vlak na een lagere opening. In de loop van de ochtend herstelde de AEX Index van de koersval van zwaargewicht Royal Dutch Shell, onder meer geholpen door koerswinsten van Akzo Nobel en ArcelorMittal

 

De AEX noteerde onveranderd op 40,751 punten. De omringende hoofdbeurzen deden het licht beter, terwijl de Amerikaanse futures wijzen op een voorzichtig hogere opening op Wall Street.

 

"De kracht van de bredere markt is sterker dan Royal Dutch Shell", aldus handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten.

 

Shell noteerde kort na opening ruim vier procent lager, maar wist richting het middaguur het verlies te beperken.

 

In Amerika openen vandaag Morgan Stanley, Schlumberger en General Electric de boeken. Op macro-economisch vlak kijken beleggers uit naar cijfers over de Amerikaanse industriële productie en het voorlopige consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan.

 

In Nederland expireren vandaag opties, hetgeen tot extra volatiliteit kan leiden.

 

Stijgers en dalers

Royal Dutch Shell was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een min van 1,6 procent. Het olieconcern verraste beleggers voorbeurs met de aankondiging dat de resultaten over het vierde kwartaal "significant lager" zullen uitvallen. Analisten spraken van een fikse winstwaarschuwing, maar maken zich vooralsnog geen zorgen om het dividend van Shell.

 

AkzoNobel en ArcelorMittal waren met plussen van 2 tot 2,5 procent de grootste stijgers onder de hoofdfondsen. ING steeg 0,4 procent na een koersdoelverhoging van JPMorgan Cazenove van 11,70 naar 12,40 euro. Ahold moest daarentegen 1,1 procent prijs geven nadat de analisten van ditzelfde JPMorgan het koersdoel verlaagden van 14,70 naar 13,20 euro.

 

Imtech kondigde voorbeurs de verkoop aan van een Turkse deelneming. SNS Securities stelde negatief verrast te zijn door het "behoorlijke" boekverlies van 40 miljoen euro die de technische dienstverlener moest nemen. Nietemin steeg de koers met 0,6 procent.

 

In de Midkap steeg pennystock Pharming met ruim 15 procent zonder bedrijfsgerelateerd nieuws. Grootste daler was ASM International met een verlies van 0,8 procent, nadat afnemer Intel donderdag nabeurs aangaf te rekenen op een vlakke omzetontwikkeling in 2014.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.