Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese industrie laat tweedeling zien

Europese industrie laat tweedeling zien
2 jan 2014 om 11:27

De Europese industrie is in december in een hoger tempo gegroeid, met uitzondering van de Franse industrie. Dit bleek donderdag uit cijfers van onderzoeksbureau Markit Economics.

 

In een groot aantal landen, waaronder Duitsland en Nederland, nam de bedrijvigheid in de industrie in een hoger tempo toe dan in november. In Duitsland steeg de inkoopmanagersindex van 52,7 naar 54,3 en in Nederland liep de index op van 56,8 naar 57,0.

 

De Franse industrie zag de krimp echter juist versnellen. De inkoopmanagersindex daalde van 48,4 naar 47,0, het laagste niveau in zeven maanden tijd. Markit sprak van een "teleurstellende" ontwikkeling in Frankrijk en sprak zijn zorgen uit. De industrie verloor volgens het onderzoeksbureau aan concurrentiekracht, hetgeen bleek uit de exportcijfers.

 

Ondanks de versnelde krimp in Frankrijk liet de bedrijvigheid voor de industrie in de eurozone nog wel altijd groei zien. Het groeitempo steeg zelfs, zo bleek uit de stijging van de inkoopmanagersindex van 51,6 naar 52,7.

 

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.