Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Transacties Charlene de Carvalho-Heineken in eigen onderneming leveren vragen op`

`Transacties Charlene de Carvalho-Heineken in eigen onderneming leveren vragen op`
2 jan 2014 om 09:41

Charlene de Carvalho-Heineken heeft te laat melding gemaakt van de aankoop van aandelen in Heineken Holding. Dit komt naar voren uit meldingen in het register van de Autoriteit Financiële Markten en een reactie van een woordvoerder van de toezichthouder tegenover ABM Financial News.

De afgelopen maanden heeft Charlene de Carvalho-Heineken, lid van de raad van bestuur van Heineken Holding, na een vooraankondiging voor circa 50 miljoen aandelen in deze zelfde holding gekocht.

Het aankopen van aandelen door bestuurders en commissarissen is koersgevoelige informatie en dient volgens de wetgever "onverwijld" te worden gemeld.

Woordvoerder Martijn Pols van de AFM beaamt dat de transacties door De Carvalho-Heineken niet onverwijld zijn gemeld.  "Dit levert vragen op", aldus Pols.

Afhankelijk van een verklaring van De Carvalho-Heineken kan de toezichthouder tot sancties overgaan.

Het beursgenoteerde Heineken Holding bezit 50,005 procent van de aandelen van Heineken N.V. Doordat het beleggingsvehikel  L’Arche Green van de familie Heineken een meerderheid van de aandelen in de holding bezit heeft de familie een controlerend belang in Heineken N.V.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.