Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street fors lager door winstnemingen

Wall Street fors lager door winstnemingen
2 jan 2014 om 22:06

De Amerikaanse beurzen hebben de eerste handelsdag van het jaar afgesloten in mineur, ondanks positieve macro economische data, en koersten over een breed front lager. Technologiefondsen werden getroffen door winstnemingen na een adviesverlaging voor Apple.

De S&P 500 daalde 0,9 procent naar 1.831,97 punten, de Dow Jones verloor 0,8 procent op 16.441,61 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 4.143,07 punten.

Wall Street sloot 2013 nog in stijl af met recordstanden op de borden. Uitgestelde winstnemingen in verband met Amerikaanse vermogenswinstbelasting kunnen een rol gespeeld hebben bij de valse start van het nieuwe jaar. Voor het eerst sinds 2008 sloot Wall Street lager op de eerste handelsdag.

Apple kreeg een adviesverlaging van Wells Fargo aan de broek en daalde 1,4 procent. Analisten stelden vraagtekens bij de continuïteit van de hoge winstmarges van het duurste bedrijf in de wereld en verlaagden het advies naar "Market Perform". Onder meer de hevige concurrentie op de markt voor smartphones kan tot  prijsdruk leiden, aldus Wells Fargo. De grote Koreaanse concurrent SamSung sloot zelfs drie procent lager.

Positieve macrocijfers

Macro cijfers bevestigden het beeld dat de Amerikaanse economie op stoom blijft. De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bleek in december gestegen te zijn naar het hoogste niveau in elf maanden. De index nam in december toe tot 55,0 van 54,7 in november, terwijl een voorlopige raming nog wees op een daling van de index naar 54,4.

Ook de rapportering van een stijging van de Amerikaanse bouwuitgaven en een daling van het aantal steunaanvragen onderstreepten het herstel van de Amerikaanse economie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.