Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak licht lager van start

Damrak licht lager van start
20 jan 2014 om 08:29

Het Damrak gaat een voorzichtige opening tegemoet na een gemengd beeld op Wall Street vrijdag en een bedrukt sentiment in Azië maandag. Ruim een half uur voor opening van de Europese beurzen noteerden de futures op de AEX onveranderd.

"Amerikaanse markten vrijdag overwegend lager, Azië vandaag overwegend lager op hogere rente in China. Een licht lagere opening verwacht", aldus Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers.

Het Chinese statistiekbureau maakte vannacht bekend dat de economie het afgelopen kwartaal met 7,7 procent was gegroeid. De groei viel licht hoger uit dan de marktverwachting maar was wel een tiende  procent lager dan de groei in het derde kwartaal. De Chinese Shanghai Composite daalde met 0,6 procent naar het laagste niveau in zes maanden. Ook de Japanse Nikkei index gaf 0,6 procent prijs.

In Europa verraste Deutsche Bank beleggers onaangenaam door voorbeurs een netto verlies van 1,0 miljard euro over 2013 bekend te maken, dankzij een lagere omzet en diverse rechtszaken. Voor 2014 sprak de top van de grootste bank van Duitsland van een jaar van aanhoudende uitdagingen.

Beleggers moeten het vandaag stellen zonder richting uit de Verenigde Staten, waar Wall Street gesloten blijft vanwege Martin Luther King dag. De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag op een rustige handelsdag verdeeld met een lichte winst voor de Dow Jones en een lager slot voor de S&P 500 en techbeurs Nasdaq.

Voor komende week staan de kwartaalcijfers van onder meer indexzwaargewicht Unilever en ASML op de agenda. Unilever luidde de alarmbel al aan het einde van 2013 en de koers van ASML zit de laatste weken nadrukkelijk in een neerwaartse spiraal.

Bedrijfsnieuws

Nomura heeft het koersdoel voor DSM verhoogd van 63,00 naar 71,00 euro bij een ongewijzigd Kopen advies. Volgens de analisten van Nomura zal DSM de problemen van afgelopen jaar bij Nutrition achter zich laten. De markt slaagt er volgens Nomura daarbij niet in om de ingezette transformatie van DSM op waarde te schatten.

Ook verhoogde Nomura het koersdoel voor AkzoNobel van 48,00 naar 54,00 euro  bij een ongewijzigd Reduceren advies. Analisten van Nomura stelden de verwachtingen voor de komende jaren licht neerwaarts bij als gevolg van de desinvesteringen, pensioenverplichtingen in Amerika en negatieve wisselkoerseffecten. De wisselkoers heeft volgens Nomura een negatieve impact van circa 2,2 procent op de omzet van 2014.

Arcadis heeft in Polen een tweetal opdracht gewonnen voor het maken van strategische beheersplannen tegen overstromingsrisico’s. Dit maakte het advies- en ingenieursbureau maandag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven. De opdrachten betreffen een project voor de Tuga en één voor het Zulawy poldergebied.

KLM heeft dankzij de strategische samenwerking met Etihad extra bestemmingen aan zijn netwerk toegevoegd en meer passagiers kunnen vervoeren. Dit zei operationeel directeur Pieter Elbers van KLM maandag tegen Het Financieele Dagblad. De samenwerking heeft volgens Elbers afgelopen jaar 60.000 extra vervoerde passagiers opgeleverd, wat resulteerde in een extra omzet van 15 miljoen euro. Dit jaar verwacht KLM zelfs 100.000 passagiers extra te vervoeren.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde vrijdag 0,4 procent naar 1.838,70 punten, terwijl de Dow Jones 0,3 procent aandikte op 16.458,56 punten. De technologiebeurs Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 4.197,58 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.