Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichte groeivertraging Chinese economie

Lichte groeivertraging Chinese economie
20 jan 2014 om 13:44

De lichte groeivertraging van de Chinese economie in het vierde kwartaal is mogelijk te wijten aan strengere kredieteisen. Dit schrijft Craig Botham van Schroders Investments.

 

In het laatste kwartaal van 2013 groeide de Chinese economie met 7,7 procent, na een groei van 7,8 procent in het derde kwartaal.

 

De lichte terugval is te danken aan een lagere productie en dito investeringen. Dit kan volgens Botham duiden op een dichtdraaien van de kredietkraan.

 

Over heel 2013 bedroeg de groei 7,7 procent. China liet optekenen dat er sprake was van een "goed momentum van stabiele en gematigde groei".

 

Naast de economische groeicijfers meldde het nationale statistiekbureau verder nog dat de detailhandelsverkopen in december met 13,6 procent op jaarbasis waren toegenomen en de industriële productie met 9,7 procent groeide.

 

In november stegen de detailhandelsverkopen nog met 13,7 procent en lag de productie 10,0 procent hoger.

 

Hoewel China 2013 "vrij sterk" eindigde, ligt een verzwakking volgens Botham op de loer.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.