Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Beter Bed sluit moeilijk jaar af

Beursblik: Beter Bed sluit moeilijk jaar af
21 jan 2014 om 15:10

Beter Bed heeft in 2013 met uitzonderlijk moeilijke omstandigheden te kampen gehad en zag daardoor de omzet fors teruglopen. Dit blijkt uit een rondgang onder analisten door ABM Financial News in aanloop naar de jaarcijfers van aanstaande woensdag.

 

"De Nederlandse detailhandel was [dit jaar] uitzonderlijk zwak, met in het begin van het jaar een bijzonder zwak consumentenvertrouwen en een huizenmarkt die vrijwel tot stilstand kwam", aldus analist Tijs Hollestelle van ING.

Gemiddeld rekenen de geraadpleegde analisten op een omzetdaling in 2013 van bijna 9,0 procent op jaarbasis tot 362 miljoen euro.

 

Het bedrijfresultaat (EBIT) daalt daarbij naar verwachting met ruim 10 procent tot 20,3 miljoen euro. Dit resulteert in een nettowinst van 14,3 miljoen euro, gelijk aan een jaar eerder.

 

Het bedrijfsresultaat en de nettowinst vallen over het vierde kwartaal van 2013 evenwel fors hoger uit vanwege een makkelijke vergelijkingsbasis. Het laatste kwartaal van 2012 was volgens analist Wim Hoste van KBC Securities "een voor seizoensinvloeden gecorrigeerd zeer zwak seizoen".

 

Het bedrijfsresultaat verdubbelt naar verwachting tot 8,5 miljoen euro en de nettowinst steeg daarbij fors van 1,0 miljoen naar 7,2 miljoen euro.

 

"Beter Bed maakt goede vooruitgang met verdere efficiencymaatregelen", wees de analist van KBC Securities onder meer op de versnelde stijging van de brutomarge en dito krimp van de operationele kosten.

 

Hollestelle van ING onderschrijft dit en meent dat de marge verder kan verbeteren als de beddenboer scherpere huurcontracten voor zijn winkels weet uit te onderhandelen. De analist plaatste het fonds eerder deze maand op de favorietenlijst, gezien de "blootstelling" voor beleggers aan de herstellende Nederlandse economie in 2014 en de vanaf 2015 herstellende Nederlandse huizenmarkt.

 

Hoste verwacht dat de EBIT-marges van de fabrikant "significant" zullen verbeteren bij een herstel van de beddenmarkt.

 

Beter Bed maakt woensdag voorbeurs de jaarcijfers bekend.

 

Het aandeel Beter Bed handelde dinsdag 0,3 procent lager op 18,82 euro. De AEX leverde 0,5 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.