Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nibud voorziet koopkrachtstijging in 2014

Nibud voorziet koopkrachtstijging in 2014
21 jan 2014 om 10:00

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) verwacht een aantrekkende koopkracht voor een meerderheid van de Nederlandse huishoudens in 2014. Dit maakte het instituut dinsdag bekend.

Het Nibud stelde zijn koopkrachtberekening opwaarts bij ten opzichte van een op de Miljoenennota met Prinsjesdag gebaseerde berekening. Als verklaring wijst het Nibud op de lage inflatie, een lagere premie voor de zorgverzekering en het verlagen van het belastingtarief van de eerste schijf.

Volgens de berekeningen gaan zowel de meeste werknemers als bijstandsgerechtigden er in 2014 op vooruit. Huishoudens met een laag of gemiddeld inkomen gaan er in 2014 op vooruit vanwege het verlagen van het belastingtarief van de eerste schijf. Werkenden met een inkomen hoger dan 50.000 euro bruto per jaar worden daarentegen geconfronteerd met een lichte koopkrachtdaling, doordat onder meer de algemene heffingskorting inkomensafhankelijk wordt afgebouwd.

 

Ook ouderen en huishoudens, waarvan maar een van de partners werkt, leveren bijna allemaal in. Voor ouderen gaat het Nibud er verder vanuit dat de aanvullende pensioenen waarschijnlijk niet gecorrigeerd worden voor inflatie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.