Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger van start

Damrak hoger van start
22 jan 2014 om 08:23

De Amsterdamse beurs gaat een flink hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor opening circa een half procent hoger.

 

Volgens Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers profiteert Amsterdam van de hogere koersen in Azië nadat de angst voor de kredietproblemen in China afnamen. Verder wijst de vermogensbeheerder op het Internationaal Monetair Fonds dat zich positiever uitliet over Europa.

 

De agenda voor vandaag is vrijwel leeg en op het Damrak zijn de ogen gericht op de cijfers van ASML nadat dinsdagavond in Amerika IBM al met cijfers kwam.

 

Bedrijfsnieuws

ASML voldeed met de cijfers over het vierde kwartaal aan de verwachtingen die het Veldhovense bedrijf zelf had afgegeven. Verder herhaalde ASML zowel de verwachtingen voor de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet als de outlook voor de eerste jaarhelft.

 

Theodoor Gilissen sprak van weinig verrassingen, hoewel de winstontwikkeling sterker was dan voorzien. Volgens analist Jos Versteeg liet CEO Peter Wennink zich "vol vertrouwen" uit over EUV.

 

Voorbeurs verhoogde Nomura het koersdoel voor Unilever naar 30,90 euro en verlaagde de Japanse zakenbank het koersdoel voor DSM naar 61,00 euro. ING liet zich positiever uit over Aegon en verhoogde het koersdoel naar 7,50 euro.

 

Smallcap Beter Bed zag de resultaten in 2013 flink teruglopen en kon niet aan de verwachtingen voldoen. Verder liet de beddenboer weten de portfolio in de Benelux te vereenvoudigen en de formules Matrassen Concord Benelux en Slaapgenoten in de loop van dit jaar te staken, wat een last van 6,5 miljoen euro met zich meebrengt.

 

Slotstanden Wall Street

De breed samengestelde S&P500 Index won dinsdag 0,3 procent op 1.843,80 punten, hoewel de Dow Jones Index juist 0,3 procent in het rood eindigde op 16.414,44 punten. Techbeurs Nasdaq won daarentegen liefst 0,7 procent op 4.225,76 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.