Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent vlak

Wall Street opent vlak
22 jan 2014 om 15:00

Wall Street gaat naar verwachting vlak openen in afwachting van bedrijfscijfers.

 

De Amerikaanse futures noteerden een half uur voorafgaand aan de start van de Amerikaanse handelsdag rond de slotstanden van dinsdag.

 

“De markt is een beetje stuurloos vandaag”, zo stelt handelaar Laurens Maartens van Nederlandse Betaal en Wissel Maatschappij, die meent dat de markt uitkijkt naar bedrijfscijfers.

 

Beleggers kijken volgens Maartens uit naar de cijfers van Netflix, die nabeurs openbaar worden gemaakt. Tevens eBay opent de boeken nabeurs. 

 

Voorbeurs rapporteerde United Technologie (UTC) een 17 procent hogere winst over heel 2013 en een omzetstijging van 9 procent. "De integratie van onze transformationele deals en sterke focus op de kostenverlaging waren de kern van opnieuw een succesvol jaar”, aldus topman Louis Chênevert van UTC. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

 

Daarentegen stond het aandeel IBM een 3,7 procent lager opening te wachten. Dinsdagavond nabeurs meldde IBM over het vierde kwartaal, ondanks een lagere omzet, toch een hogere winst. Voor 2014 mikt Big Blue op een verdere winststijging. Daarnaast liet CEO Ginni Rometty weten "agressief" te zullen investeren in de groeiaanjagers van IBM.

 

Ook Texas Instruments gaat een lagere opening tegemoet, van 1,0 procent. De Amerikaanse chipproducent zag in het vierde kwartaal zowel de omzet als de nettowinst stijgen. Vooruitblikkend verwacht Texas Instruments een lagere winst in vergelijking tot de laatste maanden van 2013, ondanks dat het voor het lopende kwartaal een hogere omzet verwacht.

 

In ander bedrijfsnieuws maakte het moederbedrijf van Pimco, Allianz, bekend dat Mohamed El-Erian per medio maart terugtreedt als topman van Pimco en mede-verantwoordelijke voor het beleggingsbeleid van de obligatiebelegger. El-Erian wordt opgevolgd door Douglas Hodge. De aanleiding voor het vertrek van El-Erian, die nog wel adviseur blijft, werd niet gegeven.

 

Slotstanden Wall Street

De breed samengestelde S&P500 Index won dinsdag 0,3 procent op 1.843,80 punten, hoewel de Dow Jones Index juist 0,3 procent in het rood eindigde op 16.414,44 punten. Techbeurs Nasdaq won daarentegen liefst 0,7 procent op 4.225,76 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.