Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht lager

Damrak opent licht lager
23 jan 2014 om 08:29

Het Damrak opent vanochtend licht lager na een gemengd beeld op Wall Street en een bedrukt beurssentiment in Azië door een onverwachte krimp van de Chinese industrie.

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX in lijn met de Europese hoofdbeurzen 0,2 procent lager.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie daalde in januari naar 49,6. Een cijfer onder 50 wijst op krimp van de industrie. Marktvorsers schrijven de daling vooral toe aan een tegenvallende binnenlandse vraag. De beurs in Hong Kong daalde daarop 1,5 procent en de Japanse Nikkei Index gaf 0,8 procent prijs.

"Het cijfer heeft een psychologisch effect doordat het valt in een nerveuze markt", aldus handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten, die van mening is dat het sentiment in Europa momenteel toch vooral wordt beheerst door het bedrijfscijferseizoen.

In de loop van de ochtend worden in Europa de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindexen van onder meer Duitsland en Frankrijk vrijgegeven. Deze cijfers kunnen op veel aandacht van beleggers rekenen vanwege hun voorspellende waarde. Vanmiddag wordt de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie bekend gemaakt.

 
Verder worden zowel in Europa als in Amerika cijfers over het consumentenvertrouwen vrijgegeven en openen onder meer Delhaize, Nokia en Easyjet de boeken. In Amerika kijken beleggers uit naar de cijfers van Microsoft, die nabeurs worden afgegeven.

Bedrijfsnieuws

ING verhoogde het koersdoel voor Royal Dutch Shell van 27,60 naar 29,00 euro bij een ongewijzigd Kopen advies nadat de oliereus vorige week nog een "pijnlijke" winstverwachting afgaf. Volgens analist Quirijn Mulder is de markt van mening dat de zwakke resultaten de nieuwe CEO Ben van Beurden de ruimte geven om zich te focussen op het verhogen van het rendement.

Franklin Resources meldde een eerste belang van 3 procent in TNT Express . Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 januari 2014.
 

Sligro Food Group boekte over 2013 een nettowinst van 68 miljoen euro. Daarmee lag de winst bijna een procent lager dan in 2012. De omzet kwam afgelopen jaar 1,3 procent hoger uit op 2.498 miljoen euro. Autonoom wist de supermarktketen en groothandel te groeien met 0,9 procent. Een concrete outlook voor 2014 werd niet afgegeven.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones verloor woensdag 0,3 procent op 16.373,34 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,1 procent hoger sloot op 1.844,86 punten. De Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 4.243,00 punten. De Dow werd gedrukt door IBM, dat 3,2 procent rood kleurde na de bekendmaking van de cijfers over het vierde kwartaal.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.