Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Nationalisatie SNS Reaal goed verdedigbaar`

`Nationalisatie SNS Reaal goed verdedigbaar`
23 jan 2014 om 11:49

De nationalisatie van SNS Reaal is goed te verdedigen, maar zowel het ministerie van Financiën als De Nederlandse Bank had eerder moeten optreden. Dit is de conclusie van de Evaluatiecommissie Nationalisatie SNS Reaal.

 

"Er was gevaar voor de financiële stabiliteit en bruikbare alternatieven waren niet haalbaar gebleken", aldus de commissie.

 

"De vraag of De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën in deze periode op tijd hebben gereageerd op signalen over de financiële positie van SNS Reaal kan in het licht van de uitkomst van de nationalisatie niet met een volmondig ja worden beantwoord", stelde de commissie echter ook.

 

In het rapport doet de commissie verder een aantal aanbevelingen die moeten voorkomen dat een tweede ‘SNS scenario’ zich nog eens voordoet.
DNB liet in een reactie weten kennis te hebben genomen van het rapport en "onder de indruk van de grondigheid waarmee het onderzoek is gedaan" te zijn.

 

Na bestudering zal de centrale bank een inhoudelijke reactie geven aan de minister van Financiën, dat zelf ook beloofde met een reactie te komen richting Eerste en Tweede Kamer.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.